Avspärrat. Under onsdagen var Kallhäll centrum avspärrat fram på eftermiddagen. Foto: Naimi Lundegård

Kameror sätts upp i centrum efter skotten

Två nätter i rad har det varit skottlossningar i Kallhäll centrum. Nu har polisen beslutat att sätta upp övervakningskameror i centrum.

  • Publicerad 11:45, 26 aug 2022

Är där för att bevaka torgytan

Kamerorna är monterade och driftsatta vid Gjutarplan.

– Beslutet togs med anledning av de händelser som skett i Kallhäll och är där för att bevaka torgytan, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla/Upplands-Bro.

Det var natten till den 23 augusti som Kallhällsbor hörde skott i centrum. Tomma hylsor hittades på marken men ingen ska ha skadats.

Natten efter var det dags igen. Då ska skott har riktats mot en lokal i centrum. Ett misstänkt föremål hittades även som hanteras av nationella bombskyddet.

Förebyggande. Övervakningskameror kan sättas upp om polisen anser att det finns särskild risk för allvarlig brottslighet. Arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

Gäller i 90 dagar

Beslutet om att sätta upp övervakningskameror är ett så kallat 90-dagarsbeslut. Det innebär att det kan fattas av lokalpolisområdet om man anser att det finns risk för allvarlig brottslighet.

– Här handlar det om att de kan användas för att se om något nytt dyker upp men mestadels är det i ett förebyggande syfte, säger Magnus Nilsson.

Efter tre månader kan beslutet eventuellt förlängas om man anser att det finns behov av det.