Kalle Ekstam är involverad i alla lag på flicksidan, från knatteskola till damlag. Foto: IFK Stocksund

Kalle Ekstam får pris för sitt engagemang

Kalle Ekstam, tränare och sportchef för flicksektionen i IFK Stocksund, får Danderyds kommuns Ungdomsledarstipendium 2018. Han har varit engagerad i klubben sedan 2015 och fick rekordmånga nomineringar till årets stipendium.

  • Publicerad 09:35, 18 maj 2018

– Han är väldigt omtyckt och vi i klubben är oerhört stolta. Kalle är involverad på träningar, matcher och cuper med alla lag på flicksidan – från knatteskolan till damlaget, säger Fredrik Ericsson, IFK Stocksunds kanslichef.
Ungdomsledarstipendiet tilldelas personer som ”genom aktivt föreningsarbete bidragit till sin förenings utveckling”, och både föreningar och privatpersoner kan nominera kandidater. Två personer tilldelas stipendiet varje år och får 7 500 kronor var.

Fotboll och karate i år

I år har kultur- och fritidsnämnden beslutat att stipendiet delas mellan Kalle Ekman i IFK Stocksund och Helen Singstedt Werner, instruktör i Danderyds Karateklubb.
Så här lyder motiveringarna:

”Växer som individer”

”Kalle Ekstam, IFK Stocksund, har ett unikt ledarskap där han ser varje individ, får hen att känna sig som sedd och viktig. Detta bidrar till motivation, en stark gruppgemenskap och framgång för laget och de enskilda individerna som inte bara blir kontinuerligt bättre på att spela fotboll, utan även växer som individer.”

”Glädjefyllt, tydligt och pedagogiskt”

”Helen Singstedt Werner, Danderyds Karateklubb, har under lång tid jobbat och entusiasmerat barn, dels inom Enebybergsgymnasterna och numera inom Danderyds Karateklubb. På ett glädjefyllt, tydligt och pedagogiskt sätt undervisar hon barnen i karatens grundfilosofi – respekt, icke-våld och självförsvar”.

Inte första priset i år för Kalle

För Kalle Ekstam är stipendiet årets andra utmärkelse då han i april tilldelades ”Fondens Tornstipendium” från Cedergrenska Tornets Vänner.

Kalle Ekstam tilldelas ”Fondens Tornstipendium” av Sällskapet Amorinas ordförande Marie Hafström och Kjell Gunnarsson, fondordförande. Foto: IFK Stocksund

Då hade Kalle en intensiv söndag med coachning av både F05:orna i Kristinehamnscupen på morgonen och av damlaget på Danderyd Arena på kvällen – och däremellan var han huvudpersson på prisceremonin på Cedergrenska Tornet.