Uppvuxen med taxi. Lennart Kalderén (M), mångårig ordförande i Salems kommunfullmäktige, växte upp med pappas taxibolag. Foto: Stefan Källstigen

Kalderén lämnar Salempolitiken och satsar på taxi

Från kommunstyrelseordförande i Salem till förbundsordförande för Svenska taxiförbundet. Så ser läget ut för Salems starke man Lennart Kalderén (M).

  • Publicerad 07:03, 3 jan 2022

Nästa år avgår Lennart Kalderén (M) som kommunstyrelsens ordförande i Salem efter många långa år. Men även om han lägger politiken på hyllan, innebär det inte att han slutar med ordförandeposter på annat håll.

Nu är det nämligen klart att Kalderén blir förbundsordförande för Svenska taxiförbundet, taxins branschorganisation. Ett glatt besked och ett uppdrag han känner sig hedrad över "på alla sätt".

– Det blir som att sluta cirkeln lite, och komma tillbaka till den bransch jag växte upp med. Jag har ju arbetat både på förbundet tidigare och rent praktiskt. Och sen hade min pappa ett större taxibolag under min uppväxt, säger han.

"Godkänt för bisyssla"

Till en början rör det sig om ett deltidsuppdrag om 1–2 dagar i veckan, samtidigt som Kalderén sysslar med det politiska till hans avgång i februari.

– Jag har fått godkänt för bisyssla av kommunstyrelsen, så det är klart den vägen, säger han.

Lennart menar också att taxibranschen över hela landet står inför stora utmaningar, inte minst till följd av coronapandemin.

– Det har resulterat i att många har lagt av, och en omsättning på 40 procent har gått förlorad. Vi saknar taxiförare över hela landet, och läget är akut, säger han.