Fasadrenovering på Tellusborgsvägen, Midsommarkransen. Foto: Hampus Jarnlo

Kakelplattor rasade ner från hus i Kransen

Kakelplattor har under två års tid trillat ner från fasaden på huset i Midsommarkransen som byggdes så sent som 2011. Nu agerar byggherren.

  • Publicerad 12:26, 17 okt 2018

Huset ligger på Tellusborgsvägen och där sker just nu en omfattande fasadrenovering – blott sju år efter att huset färdigställdes.

Ewa Nilsson, ordförande i bostadsrättsföreningen Ängsblomman, berättar att de under de senaste två åren som hon varit ordförande i föreningen har trillat ner enstaka kakelplattor lite då och då. Men att det nu under sommaren började rasa ner ordentligt.

– Huruvida det är värmen som orsakat raset kan inte jag spekulera i. Kaklet har trillat ner och tack och lov har ingen skadats, säger Ewa Nilsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag vet att det har varit skitjobbigt för de bostadsägare som under perioden haft planer på att sälja sin lägenhet. Och att det då ser ut som det gör just nu gör ju inget lättare. Men generellt så är vi nöjda med att åtgärderna är igång och att vi inte behöver betala en krona, säger Ewa Nilsson.

Jonas Lindström, kontorschef på mäklarfirman Notar som sitter i huset, berättar att han som mäklare har koll på bostäder. Han tycker att det är jättebra att byggfirman SSM, som byggde huset för sju år sen, tar sitt ansvar och nu löser detta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ann-Charlotte Johansson, kommunikationschef på SSM, säger att kaklet givetvis inte ska lossna efter bara sju år.

– Kakelplattorna har lossnat på grund av handhavandefel av den entreprenör som utförde jobbet ursprungligen. Därav sätts plattorna om. Vi har ingen anledning att befara att fler byggnader berörs, säger Ann-Charlotte Johansson.

Fasadrenovering på Tellusborgsvägen, Midsommarkransen. Foto: Hampus Jarnlo