Kadiatou från Larsberg kan bli nästa Idol

Kadiatou Holm Keita, 16 år från Lidingö kan bli Sveriges nästa Idol. Hon är en av de 21 som har gått vidare till kvalet i den välkända musiktävlingen. – Att få sjunga och uppträda är en dröm jag har haft sedan var liten, säger hon.

  • Publicerad 16:52, 17 sep 2018

I torsdags stod det klart att Lidingötjejen Kadiatou Holm Keita är en av de 21 personer som gått vidare till kvalet i TV4:s ikoniska musiktävling Idol.

– Jag är jättejätteglad. Att få sjunga och uppträda är en dröm jag har haft sedan var liten, säger hon till Mitt i från hotellet i Stockholm där hon och de 20 andra tävlande precis har installerat sig för sluttävlingarna.

..ingen i min familj har den passion och ambition jag har för sång…

När Kadiatou inte deltar i Idol går hon musikgymnasium på Fryshuset. Innan dess gick hon på Bodalsskolan på Lidingö. Musiken har hon med sig hemifrån. en av hennes systrar sjunger och det var genom sina äldre systrar hon började lyssna på sina idoler Beyonce och Rihanna.

– Fast ingen i min familj har den passion och ambition jag har för sång och musik, säger hon.

Lidingö är trygga zonen

Hon har bott i Larsberg tipsammans med sin familj nästan hela sin uppväxt, hon kom dit från Farsta när hon var fem år.

– Jag trivs på Lidingö. Där känner man alla. När jag går ner på Ica finns alltid någon att hälsa på. Lidingö är min trygga zon, säger hon.

Övar istället för att sova

Tanken på en trygg zon kanske behövs extra just nu. Att vara med i Idol är tufft.

– Det är som man tror att vara med i Idol. Men det är mycket man inte har tänkt på, allt press och stress. Vid inspelningarna har man varit väldigt trött. Jag har fokuserat på att öva och då har jag inte fått tillräckligt med sömn, säger Kadiatou.

De andra medtävlande ger dock lite trygghet.

– Vi har blivit som en stor familj, säger hon.

Övar stenhårt inför torsdag

På torsdag kan du få se Kadiatou uppträda på tv. Då ska hon sjunga ”Killing me Softly” av Fugees.

Hur förbereder du dig?

– Jag övar och övar. Jag brukar sitta på tunnelbanan, blunda och lyssna på låten och tänka igenom hur jag ska sjunga, säger hon