Återfunnen. Julkulan återfanns under Stocksundsbron av fältverksamheten i Danderyd. Foto: Roland Magnusson/mostphotos/Läsarbild (kollage)

Julmysteriet löst - kulan återfunnen

Danderyds julkula som stals från Villavirondellen återfanns under Stocksundsbron – som enligt kommunen är ett tillhåll för fester. "Den är helt demolerad"

  • Publicerad 16:17, 4 dec 2020

Boickar. Fyra julbockar har fått flytta in i Villavirondellen. Foto: Danderyds kommun

Den 23 november anmäldes en julkula vid Villavirondellen i Danderyd stulen. Det plötsliga försvinnandet, den 21 november, orsakade uppror på sociala medier i lokala grupper.

Nu är kulan återfunnen.

Den återfanns av fältverksamheten i Danderyd, under ett rutinuppdrag vid Stocksundsbron.

Lena Rasmusson, anläggningschef på Tekniska kontoret, tycker att det är positivt att julkulan är upphittad och att mysteriet är löst.

– Vi var och hämtade den igår för att se hur tillståndet med den var, säger Lena Rasmusson, anläggningschef på Tekniska kontoret.

– Den är helt demolerad, och går inte att använda igen.

Efter fyndet pågår ett arbete med att städa upp vid tillhållet under Stocksundsbron, och sanera för graffiti.

– Det är en lite gömd plats som man kan komma ner till genom en lucka i bron. Vi har meddelat Trafikverket att luckan behöver svetsas igen.

I nuläget finns inga misstänkta för stölden, meddelar Tekniska kontoret.

Kontoret ska under dagen underrättat polisen om fyndet och har kontakt med försäkringsbolaget kring ersättning för julkulan.

Goda nyheter

Samtidigt som julkulemysteriet har pågått har rondellen åter pyntats. I veckan flyttade tre julbockar in i rondellen, med uppdrag att återupprätta julstämningen.

– Helst hade vi sett att julkulan kunde komma tillbaka, säger Lena Rasmusson.