Åter dags för julmarknad i Sigtuna. Foto: Frida Lenholm

Julmarknaden är tillbaka i Sigtuna

I år kommer en av Sveriges mest omtyckta julmarknader tillbaka. Sigtuna julmarknad arrangeras samtliga adventssöndagar efter uppehållet förra året.

  • Publicerad 13:01, 12 okt 2021

Som vi har längtat efter att få välkomna våra besökare tillbaka till Julmarknad i Sigtuna stad

Lucia, tomte och ljusstöpning. Det är några av inslagen på Sigtuna julmarknad som kommer tillbaka i år. På grund av pandemin ställdes den in förra året.

Men nu är en av Sveriges mest omtyckta julmarknader tillbaka. Varje adventssöndag fylls Sigtunas gator och torg med marknadsknallar från hela Sverige för att visa och sälja sina lokalt framtagna produkter i Sveriges första stad.

– Som vi har längtat efter att få välkomna våra besökare tillbaka till Julmarknad i Sigtuna stad, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Flera nyheter

Förutom den traditionella julmarknaden tillkommer några nyheter i år.

Några nya inslag är inomhusjulmarknad och julmat över öppen eld i Stenladan vid Steninge Slott, ljusstöpning vid Wenngarns slott julfika på Herresta Lada i Odensala.

– Vi har ett fortsatt stort intresse ifrån marknadsknallarna vilket tillsammans med våra befintliga näringsidkare på plats borgar för en härlig marknad med en stor bredd på utbudet av knallar, hantverk, julshopping och inte minst mat, säger Anna Lakmaker.

Ett barn och en vuxen rånades i Märsta

Nyheter Två rån i Märsta på fredagskvällen Ett barn och en man utsattes för rån under fredagskvällen. Polisen kunde gripa två berusade män som misstänks för två fall av rån.måndag 26/9 9:55

FC Arlanda är klara för division 2

Nyheter Resultatet i sista matchen betydelselös för placering Det blev triss i vinster för Sigtunalagen FC Arlanda, Märsta IK och Rosersbergs IK i helgen.måndag 26/9 8:34

Allt vanligare med norrsken – så fångar du fenomenet på bild

Nyheter Elvaårscykel. Just nu är solens aktivitet på uppgång, då blir himlen mer färggrann Dansande ljus i skyn i skimrande gröna och blå toner. Nu syns norrsken allt mer på våra breddgrader. Så plåtar du fenomenet på bästa sätt?lördag 24/9 13:54