Fakta

Det här är Julia Bailey

Ålder: 26 år

Bor: sedan fyra år tillbaka i Venice i Los Angeles, Kalifornien. Hemma hos mamma i Stocksund när hon är på Sverigebesök.

Bakgrund: Uppvuxen i Danderyd och Stockholm. Gick på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm. Flyttade som 18-åring till New York.

Gör: Skådespelar och jobbar som modell

Aktuell: Är med i realityserien Venice Beach i TV4 Play.

 

 

Visa merVisa mindre

Julia satsar i Hollywood – får tips av Åkerman

Julia Bailey från Djursholm är fast besluten om att lyckas som skådis i Hollywood. Bästa tipsen får hon från kusinen Malin Åkerman. – Hon satte mig i kontakt med Brad Pitts skådespelarlärare. Nu filmar Julia vägen mot målet i nya realityserien Venice Beach på TV4 Play.

  • Publicerad 13:39, 6 nov 2018

I tv-serien Venice Beach som har premiär idag får tittarna följa sju svenska kvinnor som försöker slå igenom i drömmarnas stad Los Angeles.

– Vi filmar allt själva, som en blogg. Alla tjejer i serien har olika karriärer och konceptet är att inspirera folk att följa sina drömmar. Jag tyckte det var en kul idé, säger Julia Bailey, som bott i Los Angeles i fyra år.

Julia Bailey bor i distriktet Venice i Los Angeles i Kalifornien, USA.

Kusin med Malin Åkerman

Tittarna får följa Julia på castings, skådespelarlektioner och möten med managers, men också när hon hänger med sin hund Bear och vindsurfar i Venice där hon bor. Just nu försörjer hon sig som modell men målet är att bli skådespelare och producent i Hollywood. Och genombrottet kanske inte är så långt borta.

Man måste veta att det här är till hundra procent det jag vill göra

Julia Bailey

– Jag har filmer på g som är större men jag får inte prata om dem än. Det jag kan berätta är att jag spelar en roll i en tv-serie som min kompis Clara Bernunger, som också är från Djursholm, och en kille från Norge producerar. Netflix och Amazon är intresserade av att plocka upp den.

Kusinen Malin Åkerman är Sverigeaktuell med musikalen baserad på Tomas Ledins musik som nu filmas. Foto: Ivan da Silva för Zap PR

Du är kusin med Hollywoodskådisen Malin Åkerman. Hur hjälper det dig?

– Det är en klar fördel att ha en familjemedlem i industrin. Hon har mycket kontakter. Den största grejen Malin har hjälpt mig med är att hon satte mig i kontakt med en skådespelarlärare som man bara kan få genom kontakter och som är lärare till Brad Pitt, Natalie Portman och Malin själv. Hon är grym verkligen, säger Julia.

Konkurrensen i Hollywood är stenhård. Vad har du för råd till andra som vill försöka?

– Man måste veta att det här är till hundra procent det jag vill göra. Annars är det lätt hänt att man ger upp efter ett år.