Tog hem bucklan. Julia Moldénius vann sin klass efter två klara segrar och två spännande matcher. Foto: Sollentuna Tennisklubb

Julia Moldénius grävde guld i Göteborg

Sollentuna Tennisklubb skördade fina framgångar när junior-SM för 14- och 16-åringar nyligen avgjordes i Göteborg, liksom i klassen för 12 år och yngre som inte kallas SM utan går under namnet Åker Äkta Hönökaka.

  • Publicerad 06:40, 13 maj 2022

En envis tuffhet som man annars får leta efter.

Allra bäst gick det för Julia Moldénius som trots att hon är ett år ung lyckades ta hem hela klassen "Flickor 12 B”.

Hon inledde med att ta hem två vinster i två raka set. Därefter blev både semifinalen och finalen riktiga ”nagelbitare”, berättar Valentin "Valle" Manolescu, sportchef i Sollentuna Tennisklubb.

– Jag som ledare på plats tyckte att Julia visade prov på väldigt fin tenniskunskap men framförallt en envis tuffhet som man annars får leta efter, säger han.

Bra för klubbkänslan

Klubben spenderade elva dagar i Göteborg och hann träna massor vilket gjorde alla till bättre tennisspelare men även stärkte klubbkänslan och lagmoralen i truppen, förklarar "Valle" Manolescu.

– Det sistnämnda är oerhört viktigt för att orka kämpa på lång tid framöver i en sport som annars är väldigt individuell, säger han.

Dömd mördare nekas permis efter grovt våld i fängelset

Nyheter Anmäld för att ha misshandlat medfånge med en stekpanna Mannen dömdes till livstids fängelse för att ha skjutit ihjäl en man vid busstorget i Sollentuna, mitt på dagen och bland människor, i februari 2020. Nu nekas han permission från Kumlaanstalten,...torsdag 26/5 9:20