Försmak. Singeln Monster är den första från Julia Alfridas kommande album. Omslaget är gjort av tatueraren och konstnären Ninnileo. Foto: Jolina Elísh/Ninnileo

Julia Alfrida släpper ny singel

Julia Alfrida har släppt en ny singel - ˝Monster˝. Låten är ett första smakprov från hennes kommande debutalbum. ”Jag känner att jag utvecklat mitt sound” säger Täbybon från Österåker.

  • Publicerad 15:23, 6 apr 2022

Jag tror att många kan relatera till den ofta vardagliga kampen mellan medvind och motvind.

– ”Monster” handlar om dualiteten att känna sig oövervinnerlig i ena sekunden till att känna sig fullkomligt värdelös i den andra, berättar Julia Alfrida, 26.

Låten, som Julia hoppas ska bli en riktig monsterhit, släpptes fredagen 25/3, och är den första av totalt tre planerade singlar från hennes kommande debutalbum.

Nytt sätt att sjunga

– Jag känner att jag utvecklat mitt sound till något nytt tillsammans med producent- och låtskrivarduon Richard Cirulis & Axel Liljas aka Dinosaur House.

– Jag använder bland annat mitt röstregister på ett sätt jag aldrig gjort förut, vilket känns befriande och väldigt roligt. Det känns som jag får ur mig ett helt nytt känslospektra, berättar hon.

Låtskrivaren och artisten Julia Alfrida är uppvuxen i Åkersberga. Sedan några år bor hon i Täby. Redan som 8-åring började hon spela gitarr. Vägen till scenen har sedan gått via Cabaret Yvonnes barn i Åkersberga, musikestetisk linje i Tibble och musikstudier i Örnsköldsvik.

Låt med budskap

2020 tävlade Julia Alfrida i Sveriges radios tävling P4 Nästa vilket ledde till att hon fick en plats i Melodifestivalen 2021.

Samma år släppte hon även låten ”Girls, girls, girls” som hon då beskrev som ett "lesbiskt anthem".

Nya singeln Monster har ett bredare budskap:

– Jag tror att många kan relatera till den ofta vardagliga kampen mellan medvind och motvind. Jag känner iallafall att jag ständigt försöker hitta en balans i livet när det kommer till allt från relationen till mig själv, relationen till andra, jobb och psykisk hälsa överlag” säger Julia.