Juletid. Kevin Isberg menar att gemenskapen är viktigast. Foto: Patrik Wirén

Julfirande i Markuskyrkan

Det blir traditionsenligt julfirande i Markuskyrkan på julafton klockan 12-14. Och på kvällen öppnar kyrkan i Bagarmossen för unga som vill fira jul.

  • Publicerad 11:01, 22 dec 2021

I Markuskyrkan serveras julmat, dans kring granen, julklappsutdelning från självaste tomten och, framför allt, gemenskap. Gäster kommer från hela stadsdelen och de som inte kan ta sig hit på egen hand får hjälp.

– Vi åker ut med kyrkbussen och har i nuläget två hämtningar. Två damer hämtas i Skarpnäck och två herrar i Bagarmossen, berättar församlingsassistenten Kevin Isberg.

Han säger att det framför allt är pensionärer, ensamstående föräldrar och familjer som firar jul i kyrkan.  

– Många känner sig ensamma vid jul och alla har inte råd med julklappar och julmat. Då känns det fint att få förgylla deras jul, säger han.

Jul för unga i Bagis

Klockan 15 är det ungdomarnas tur att fira, fast i Bagarmossens kyrka. Initiativet "ungdomshäng" riktar sig främst till den som är upp till 20 år, men äldre är också välkomna. 

– Ungdomar kommer av många olika anledningar. De kanske har en förälder som arbetar hela julaftonen eller så firar de inte jul hemma men vill ändå vara en del av en gemenskap, förklarar han.  

På grund av pandemin har församlingen sänkt antalet gäster i Markuskyrkan från 70 till 50. Men du är välkommen att höra av dig till Kevin Isberg för att se om det finns platser kvar: kevin.isberg@svenskakyrkan,se eller 08-505 815 84.