Julfirande för integration vid Globen i kväll

För tredje året i rad ordnar organisationen Nema Problema ett öppet julfirande för att integrera flera. – Att gå på ett julfirande och träffa människor av olika bakgrund är ett bra steg på vägen, säger Vilhelm Skoglund, Nema Problema.

  • Publicerad 07:30, 19 dec 2018

I kväll ordnar organisationen Nema Problema ett öppet julfirande med fokus på integration.

– Julen är kanske den högtid vi förknippar allra mest med gemenskap. Men oftast tänker vi nog på gemenskap med familj och nära vänner. Vi vill uppmuntra folk att öppna sina hjärtan för fler. Att gå på ett julfirande och träffa människor av olika bakgrund är ett bra steg på vägen, säger Vilhelm Skoglund som är verksamhetsledare på Nema Problema.

Året öppna julfirande hålls nu för tredje året i rad. I år är platsen Quality Hotel Globe, nära Globen.

Vi vill uppmuntra folk att öppna sina hjärtan för fler.

Vilhelm Skoglund

Organisationen Kompisbyrån som matchar nya och etablerade stockholmare inleder kvällen. Sedan blir ett traditionellt julfirande med pyssel, dans runt granen och julklappsutdelning.

Att umgås under trevliga former är kanske den bästa vägen till en bra integration, menar Vilhelm Skoglund, Nema Problema.

– Det river språkbarriärer och fördomar och bygger relationer och kontakter vilket i sin tur kan leda till så mycket mer, från jobb och bostad till ömsesidig vänskap, säger han.