Juligt. Vantörs församling ordnar sopplunch i take away-form och bjuder på bullar på stan. Det finns också en öppen skridskobana i Gubbängen. Foto: Most photos/Vantörs församling.

Julen 2020: Skridskoåkning och nybakta bullar

Åk skridskor, träffa fritidspersonal ute och låt dig bjudas på bullar av kyrkan. Trots pandemin blir det ett jullov även i år – om än i annorlunda form.

  • Publicerad 11:13, 18 dec 2020

Träffa fritidspersonal

Fritidsgårdarna i Dalen, Östberga, Hagsätra, Högdalen och Rågsved kommer att ha sina verksamheter öppna i jul – ute. Främst handlar det om uppsökande verksamhet, att personalen rör sig där ungdomarna finns. Men det kan också bli tal om aktiviteter ute i små grupper.

Personalen kommer att jobba på till exempel julafton, juldagen och annandag jul. I Rågsved, Högdalen och Hagsätra jobbar de också på nyårsafton.

För uppdaterad information, besök respektive fritidsgårds Facebook– eller Instagramsida.

Även Stamparkens parklek i Östberga har öppet på jullovet.

Åk skridskor

Ishallarna må ha stängt för allmänheten, men flera utebanor är öppna. På till exempel Gubbängens IP och Eriksdals bollplan går det att åka skridskor utomhus. För tips på fler isar, besök stadens hemsida.

Kyrkan ordnar sopplunch

Titta på julkrubbor, ta del av sopplunch och lyssna på gudstjänster på nätet och på Facebook. Svenska kyrkan tar till nya grepp under högtiden.

Vid både Årsta och Enskede kyrka finns julkrubbor i naturlig storlek. Familjer är också välkomna till ”Herdarnas äng” utanför Årsta kyrka, där det finns konstgjorda djur.

Kyrkorna i Enskede, Årsta och Vantör ordnar till exempel gudstjänster, julotta och julkonsert som sänds online under julhelgen. Kyrkorna har även öppet för besökare.

Vantörs församling ordnar också sopplunch i take away-form i Vantörs kyrka och Hagsätra kyrka. Vantörs församling går också runt och pratar med folk som de träffar på, bjuder på nybakade bullar och delar ut ljus.

De har också öppnat en egen telefonlinje för de som vill ringa och prata med en jourhavande präst, även under julafton.