Tradition. I december ger Återsken sin första konsert på två år. Foto: Eija Salminen

Juleljus på scen med gruppen Återsken

Den välkända julkonserten är tillbaka.

  • Publicerad 11:37, 22 nov 2021

Det känns nästan lite overkligt. Det finns en stark längtan.

Allmänheten inbjudes til musikgruppen Återskens julkonsert "Längtan till jul". Sångglädjen är stor när musiker och publik äntligen får mötas igen. Årets julkonsert är, enligt arrangörerna, en härlig och fartfylld julkonsert där musikstilarna blandas mellan de klassiska favoriterna till de modernare pop- och gospelinspirerade julsångerna. Allt ska genomlysas av en varm och välkomnande stämning. Publiken uppmanas komma och sjunga in julen med musikgruppen Återsken, dess ledare Marcus Dannvik och kompbandet.

Konserten är cirka 80 minuter kång. Publiken släpps in 30 min innan konserten börjar.

Hade coronauppehåll

Som Mitti tidigare rapporterat är det är snart två år sedan kören och showgruppen Återsken sjöng inför publik.

– Det känns nästan lite overkligt. Det finns en stark längtan efter att få göra konsert igen, sa körledaren Marcus Dannvik, i en tidigare intervju.

Konserterna ”Längtan till jul” hålls i Västerledskyrkan mellan den 3 och 5 december. Två av föreställningarna äger rum den 4 december.

Delvis allsång

Det utlovas en konsert som innehåller det mesta. Precis som det brukar vara när Återsken står på scenen. Det kommer att vara en del traditionella jullåtar fast i en lite modernare tappning, men även inslag av pop och gospel. Publiken kommer att bjudas in att sjunga med i delar av föreställningen.

Det utlovas också en visuellt vacker scen, med snygg ljussättning.

Konsert

När? Fredag den 3 december klockan 19.00.
Lördag den 4 december klockan 15.00.
Lördag den 4 december klockan 19.00.
Söndag den 5 december klockan 15.00.

Plats: Västerledskyrkan, Enöglavägen 41 i Enköping.

Biljetter: Bokas på biletto.se

Visa merVisa mindre

Person anhållen för skjutningen i Fanna

Nyheter En person kunde under gårdagskvällen gripas av polis misstänkt för mordförsöket i Fanna. Polisen kallar frihetsberövandet för ett genombrott. – Det här är en avgörande del helt klart, säger Jonas...tisdag 4/10 12:37

"Det här ska inte kunna ske - inte här"

Nyheter Varför? Frågan grannar i Fanna ställer sig dagen efter skjutningen under torsdagskvällen. - Det här ska inte kunna ske. Inte här, berättar en granne Mitt i talat med.fredag 30/9 15:23