Allmänheten inbjudes til musikgruppen Återskens julkonsert "Längtan till jul". Sångglädjen är stor när musiker och publik äntligen får mötas igen. Årets julkonsert är, enligt arrangörerna, en härlig och fartfylld julkonsert där musikstilarna blandas mellan de klassiska favoriterna till de modernare pop- och gospelinspirerade julsångerna. Allt ska genomlysas av en varm och välkomnande stämning. Publiken uppmanas komma och sjunga in julen med musikgruppen Återsken, dess ledare Marcus Dannvik och kompbandet.

Konserten är cirka 80 minuter kång. Publiken släpps in 30 min innan konserten börjar.

Hade coronauppehåll

Som Mitti tidigare rapporterat är det är snart två år sedan kören och showgruppen Återsken sjöng inför publik.

– Det känns nästan lite overkligt. Det finns en stark längtan efter att få göra konsert igen, sa körledaren Marcus Dannvik, i en tidigare intervju.

Konserterna ”Längtan till jul” hålls i Västerledskyrkan mellan den 3 och 5 december. Två av föreställningarna äger rum den 4 december.

Delvis allsång

Det utlovas en konsert som innehåller det mesta. Precis som det brukar vara när Återsken står på scenen. Det kommer att vara en del traditionella jullåtar fast i en lite modernare tappning, men även inslag av pop och gospel. Publiken kommer att bjudas in att sjunga med i delar av föreställningen.

Det utlovas också en visuellt vacker scen, med snygg ljussättning.