OPTIMUSVÄGEN. Barnträning med Upplands Väsby judoklubb i lokalerna på Optimusvägen, vilka de snart måste lämna på grund av renovering. Foto: Patrick Ångman

Judoklubben flyttar till Löwenströmska sjukhuset

Judoklubben i Upplands Väsby kan andas ut. Efter årsskiftet finns möjlighet att flytta från Optimusområdet till nya lokaler i källaren på Löwenströmska sjukhuset.

  • Publicerad 10:50, 27 nov 2021

Vi har sökt massor med lokaler.

Upplands Väsby judoklubb har hållit till i huset på Optimusvägen i snart 30 år, men efter årsskiftet var de rädda att det var sluttränat – för gott. Kontraktet var uppsagt eftersom huset ska renoveras när hela Optimusområdet byggs om.

Men nu verkar lokalfrågan eventuellt kunna lösa sig: Klubben och kommunen har tittat på tomma lokaler i källaren till Löwenströmska sjukhuset.

– Nu ser jag ljusare på framtiden för klubben. Vi har haft möte med kommunen och diskuterar fortfarande utformning av lokal och upplägg för verksamheten, säger Joakim Turstam, tränare och vice ordförande i Upplands Väsby judoklubb.

Han säger att det inte varit helt lätt att hitta en lokal, det är mycket som ska stämma – inte minst måste den stora judomattan ligga kvar permanent.

– Vi har sökt massor med lokaler i Väsby. Nu arbetar vi tillsammans med kommunen om en lokal i Löwet, vilket är jättepositivt.

Kan hamna i Vilundaparken

Det är fastighetsförvaltaren Locum som tagit fram ett förslag på hyresavtal på lokalen.

Den långsiktiga planen är att lösa judoklubbens lokalbehov i den eventuella ombyggnationen av ’lågdelen’ i Vilundaparken, står det i tjänsteutlåtandet.

Förra veckan hade kultur- och fritidsnämnden ett extra insatt nämndmöte för att kunna ta beslut om att skriva kontrakt på lokalen.

– Man kan tro att det var ett enkelt beslut just för att det handlar om barn och ungas möjligheter till att fortsätta få träna, men allt går inte spikrakt inom politiken. Jag är oerhört glad över att jag kunde bända in detta med skohorn i vår verksamhet genom att prioritera om saker, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Upplands Väsby judoklubb

Klubben bildades 1970.

Klubben samlar runt 150 barn och vuxna mellan 5 och 70 år, som varje vecka tränar lek, kast, fall och judogrepp i högt fysiskt tempo.

Judoklubben bedriver i dag sin verksamhet i lokal på Optimusvägen. Med anledning av att byggnaden ska renoveras har klubben blivit uppsagd från lokalen från och med 28 februari 2022.

Visa merVisa mindre