Jubel och fest när studenterna sprang ut

”Äntligen”, ”så skönt att bli vuxen”, ”läskigt”. Känslorna var många när eleverna på Grillska gymnasiet i dag, fredag, lämnade skolan för sista gången.

  • Publicerad 14:56, 8 jun 2018

Kvar över tolv öppnades dörrarna för sista gången för treorna på Grillska gymnasiet.

Jublande studenter mötte lika glada släktingar och vänner på den lilla gården utanför entrén.

Sara-Monica Nikolics familj hade dagen till ära tryckt upp tröjor med hennes namn och bild på.

Sara-Monica Nikolic med familj.

– Så skönt att bli vuxen! Äntligen, sa hon medan släktingarna fotade och filmade hennes stora dag.

Den vita knippen med ballonger flög av misstag till skyn, men det försämrade inte humöret när hon strax efter hoppade in i en bil av äldre modell som körde henne sedan hem för att fortsätta firande.

Nyblivna kockarna Hanna Claesson, Maija Kesseli och My Andersson klev i stället upp på den stora lastbilen som stod parkerad längs Prästgårdsgatan, prydd med lakanet ”Ett flak lastat med sötsaker”. Klokt nog hade flera av studenterna bytt om, för snart flödade ölen över nystylade hår i takt med musiken.

My Andersson, Hanna Claesson och Maija Kesseli är alla nyblivna kockar.

– Det känns jättebra men också lite läskigt att vara klar, säger Hanna Claesson som nu ska börja jobba på Görvälns slott i Järfälla.

– Äntligen! Det här är starten på något nytt säger My Andersson innan hon minglade vidare in i vimlet av släktingar och klasskompisar.

Även studenterna på S:t Martins gymnasium sprang ut under fredagen. Treorna på IT-gymnasiet lämnade skolan för sista gången i tisdags.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbyberg bäst på att bygga hyresrätter

Nyheter Men bara en tredjedel av det som byggs går att hyra Sundbyberg är den kommun där det byggs flest hyresrätter per invånare i hela Sverige.tisdag 26/1 11:14