Bredängsbon Joyce Stenfeldt är försvunnen sedan den 6 september. Foto: Läsarbild Privat

Joyce från Bredäng försvunnen i över en månad

Bredängsbon Joyce Stenfeldt är försvunnen sedan den 6 september. I söndags letade Missing People återigen efter henne i Sätra naturreservat – utan resultat. Nu efterlyses tips från allmänheten.

  • Publicerad 13:23, 23 okt 2018

57-åriga Joyce Stenfeldt tycker om att vandra och att campa. Ibland är hon borta ett par veckor i taget, med sin ryggsäck och sitt gröna tält. Därför dröjde det innan hennes anhöriga blev oroliga.

Men den här gången har hon varit borta alltför länge. Joyce Stenfeldt sågs senast den 5 september, vid sitt hem i Bredäng, och ska också ha hörts inne i lägenheten dagen efter.

Sedan dess har hon inte hörts av. En polisanmälan har gjorts, och de anhöriga har också kopplat in Missing People.

– Vi har gjort flera sökningar i Sätrareservatet, två av dem har varit skallgångar. Men det har inte gett resultat, säger Therese Haugen, volontär i Missing Peoples insatsledning.

Hundar och drönare

Den senaste skallgången var i söndags. Då träffades 23 personer vid Mälarhöjdens ridskola och genomsökte ett stort område under flera timmar. Till sin hjälp hade de tre hundar och en drönare.

– Sätrareservatet är ett av hennes favoritområden. Därför har vi sökt där. Hon tycker också mycket om Sörmlandsleden, där vi också har sökt och ska fortsätta att söka. Vi har också satt upp lappar längs leden, säger Therese Haugen.

Samarbete med Polisen

Joyce Stenfeldt har axellångt, lockigt, brunt och gråsprängt hår, är 163 centimeter lång och smal. När hon försvann bar hon jeans och troligen en lila täckjacka. Hon kan ha haft med sig sin ryggsäck med ett grönt tält i, och cyklade förmodligen på sin blå damcykel.

Joyce Stenfeldts tält. Foto: Privat

– Polisen var inte med vid söndagens sökning men vi samarbetar med dem, säger Therese Haugen.

För att Missing People ska eftersöka en person krävs att en polisanmälan finns om försvinnandet och att två anhöriga har gett sitt godkännande.

Joyce Stenfeldts anhöriga har godkänt att Missing People berättar om fallet i sociala medier och medier. Den som har tips kan höra av sig till Polisen.