Foto: Stefan Källstigen

Josefin är nykär – i Bagis

Tv-aktuella Josefin Crafoord har hittat hem. Den inbitna Söderbönan bor numera i ett radhus i Bagarmossen – där hon slipper trampa i en spya eller blodpöl på hundpromenaden.

  • Publicerad 17:43, 25 aug 2013

Efter att ha varit Södermalm trogen i hela sitt liv valde Söderbönan Josefin Crafoord att lämna trängseln i city för ett idylliskt radhusliv i ett område mellan Bagarmossen och Enskede.

– Jag var trött på alla stressade sura människor, smuts och avgaser. Det kändes som om jag höll på att kvävas. Jag behövde frisk luft. Innerst inne är jag ett naturbarn, säger Josefin.

Jakten på senaste Acne-skorna byttes över en natt ut mot jakten på den perfekta gräsklipparen när Josefin för drygt ett år sedan flyttade till söderort.

– Jag håller på att utforska min trädgård och det känns väldigt exotiskt och nytt. Jag funderar allvarligt på att anmäla mig till en kurs i trädgårdsdesign.

Rensa ogräs och gräva i trädgården låter inte som den fröken Crafoord vi är vana att se från flashiga veckomagasin.

Är det en klassisk 40-årskris?

– Nej, jag har faktiskt inte känt av någon kris direkt. Mitt liv har varit så fullt av action att det inte funnits plats för några kriser. Men kanske en undermedveten i så fall.

Flytten ägde rum när yngste sonen Charlie skulle börja ettan.

– Här finns inga bilar att oroa sig över och Challan och hans kompisar springer hem till varandra utan att man behöver hålla på med logistik föräldrar emellan. Det är ett lugn här och vänligare på något sätt. Och man blir inte granskad från topp till tå. Här är jag en mamma med två barn, that’s it.

Men Josefin gillar fortfarande sitt gamla Söder och åker ofta in till stan för jobb eller ärenden.

– Jag älskar Wirströms och Hammarströms fisk. Och djuraffären på Östgötagatan. Jag var ju som en inventarie där i krokarna. Hejade på alla. Leffe i kiosken, skomakaren Gabriel och så vidare. Men jag bodde i ett kvarter där det låg mycket krogar och det var extremt stökigt. Här kan jag gå morgonrundan med Annelie (Josefins chihua red:s anm) utan att trampa i en spya eller blodpöl.

Josefin påtar inte bara i trädgården. Hon har ett fullspäckat schema, vilket innebär jobb med egna podcasten om relationer, och inom kort kommer hon att ha ett nytt program för Aftonbladet TV.

Också hoppar hon från tian i Kändishoppet.

– Det var verkligen oväntat skitkul att vara med i. Det var ett bra sätt att bli vältränad på, säger Josefin som inte är typen som svettas i gymmet.

Hon är dessutom höjdrädd.

– Men simhoppet har hjälpt mig att komma över mina mentala spärrar.

För drygt ett år sedan separerade hon från sin sambo sedan åtta år, Martin Aliaga. För tillfället har hon ingen relation.

– Nej, inget seriöst i alla fall. Jag tror inte jag är redo för ett förhållande i dagsläget. Men samtidigt längtar jag efter att bli kär. Det är ju en härlig känsla!

Att utforska sin alldeles egna trädgård känns exotiskt, tycker Josefin Crafoord. Annars är hennes nya smultronställen kaféet Lilla Bagis (”jättemysigt och ekologiskt”), Nytorpsbadet (”gratis och med goda grejer att köpa i husvagnen”) och secondhand-butiken Mostrarnas affär i Enskede.

Fakta

Simhopp i tv

Namn: Josefin Crafoord

Ålder: 40.

Familj: Singel, barnen Roderick, 18, med Wille Crafoord och Charlie, 8, med Martin Aliaga, chihuahuan Annelie, 12, och en hamster.

Bor: Mellan Enskede och Bagarmossen. Fast jag säger att jag bor i Bagis.

Aktuell: I Kändishoppet på TV 3, egna podcasten Ihop med Josefin (iTunes) samt ett nytt program för Aftonbladet TV.

Visa merVisa mindre