Ram Almomani, 13, från Blockstensvägen är en av många i AIK:s fotbollsskola i Jordbro. Foto: Filip Magnusson

Jordbros unga drillas i AIK:s fotbollsskola

Just nu drillas fotbollsungdomar från Jordbro av AIK-ledare på Höglundas konstgräs i Jordbro. Det är hyresvärden D. Carnegie & Co som i samarbete med Solnaklubben bjudit in alla barn från fastighetsbolagets 2 000 hyresrätter i Jordbro till gratis fotbollsskola i AIK:s regi.

  • Publicerad 13:41, 21 jun 2017

En 60-tal ungdomar från Jordbro – i svartgula t-shirts och shorts – drillas av AIK:s ungdomstränare på Höglundas idrottsplats när Mitt i besöker fotbollsskolan på måndagsförmiddagen.

Vädret är perfekt. Snart tas en kort paus för lunch och dricka, som körts fram till planen.

Alla Jordbrobarn välkomna

AIK-ledarna tar igen sig tillsammans med ungdomarna, som snabbt är ute på konstgräset igen.

Ram Almomani, 13, från Blockstensvägen är en av dem.

Han lägger vant upp en boll på högerfoten och börjar kicka på ett imponerande sätt.

Det är hyresvärden D. Carnegie & Co och AIK som ordnar fotbollsskolan.

Här i Jordbro har D. Carnegie närmare 2 000 bostäder och fotbollsskolan med AIK är en del av fastighetsbolagets ambition att göra mer för hyresgästerna och deras barn, menar Ulf Nilsson, vd på D. Carnegie.

– Men vill andra barn från Jordbro komma är de också välkomna, säger han till Mitt i.

Ulf Nilsson, vd på D. Carnegie, tror att fotbollsskolan i Jordbro kommer fortsätta framöver.

Sedan tidigare bedriver D. Carnegie ett liknande fotbollsprojekt för sina hyresgäster i Järva tillsammans med Akropolis IF.

Fotbollsskolan i Jordbro pågår veckan ut, och utöver Järva och Jordbro, blir det även fotbollsskola i Visättra i Flemingsberg där D. Carnegie också har hyresrätter.

Tror projektet fortsätter

– En del av våra hyresgäster har inte så gott om pengar, och via AIK kan vi bjuda på träning, luncher och dricka. Vi tror mycket på det här. Det ger ungdomarna något att göra och underlättar för föräldrarna. Jag tror att fotbollsverksamheten i Jordbro kommer fortsätta framöver, säger Ulf Nilsson.

Fastighetsbolaget, som har bostäder i flera av Stockholms miljonprogram, har tidigare haft såväl hockeyskola med Djurgården som bandyskola med Hammarby för hyresgästerna.

Barnen i veckans fotbollsskola i Jordbro erbjuds även att marschera in med AIK-spelarna på fotbollsderbyt mot Djurgården på Friends 27 augusti.