Planen var egentligen att Simon Nzinga skulle satsa på fotbollen. Musiken var mer som något han och ett gäng kompisar höll på med på fritiden med föreningen Vägen Ut. Men efter flera återkommande skador behövde han lägga av med fotbollen.

– Jag la både fotbollsskorna och hoppet på hyllan. All motivation att hålla på med musik försvann också. Jag spenderade flera dagar på mitt rum.

Men Simons envisa storebror hade andra planer för honom.

– Han sa om och om igen "kom ner i studion" och jag sa nej. Men till slut gick jag med på det och vi spelade in min första singel "Wifey".

Och det var mödan värt för låten blev en hit. Inte långt efter började Simon bli igenkänd i Jordbro.

– Jag kommer ihåg en gång när jag var ute och gick så körde det upp en bil bredvid mig och en kille hoppade ut och började sjunga min låt för mig! När jag såg att jag hade fått en fanbase i Jordbro, då gav det mig motivationen att fortsätta med musiken.

"En del av mig"

Sedan Simon var liten har han stammat. Hans första uppträdande på en scen i Jordbro kommer han tydligt ihåg.

– Jag stammade på första meningen och kunde se hur alla blev besvikna. När det kommer till såna händelser så är det viktigt att inte ge upp och inte låta det stoppa en.

Och stoppa honom gjorde det inte.

Några år senare, på en lite större scen. Framför 500 personer och en jury sjunger Simon i tv-programmet "Talang" 2019.

– Den unga Simon hade varit stolt över att se att framtida jag inte gett upp och att jag vågade. Vågade satsa på musiken och ta klivet och stamma framför hela Sverige.

Efteråt hörde många av sig till Simon och uttryckte sin uppskattning för att han varit med.

– Min stamning är en del av mig, det finns ingen anledning att skämmas för det och det visade jag upp.

Jordbro som inspirationsplats

Som tvååring flyttade Simon till Jordbro, där bor han fortfarande kvar idag. Hemorten har varit en stor del av hans musik.

– Det är där mitt musikskapande började. Det är där jag har min allra första fansbase, där fick jag tillgång till en studio och hade min första spelning.

För Simon är också möjligheten att få kunna vara en förebild för andra unga Jordbrobor en av orsakerna till att han håller på med musik.

– Gör jag musik så kan jag bli en förebild för andra unga här, det finns inte så många såna i Jordbro idag. Varje gång det kommer fram någon och vill prata med mig så känns det så bra inombords!