Guldmedalj. Jonatan Ståhl tog revansch efter knäskadan förra säsongen. Idag tog han guld i JVM-sprinten i Estland. Foto: Charlotte Ståhl/Privat

Jonatan Ståhl knep guld i Estland

Under onsdagen tog den unge skidstjärnan från Djursholm guld i JVM-sprinten i skidorientering i Estland.

  • Publicerad 15:09, 24 feb 2021

Vinnare. Jonatan Ståhl efter loppet under onsdagen. Foto: Privat

Med 12 sekunders marginal tog Djursholmssonen Jonatan Ståhl idag guld under JVM-sprinten.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns jättebra. Speciellt efter förra säsongen när jag hade en skada som gjorde att jag inte kunde köra på hela säsongen. Att lyckas när det väl gäller är jättekul, säger han till Mitt i Danderyd.

Under onsdagen hölls den första tävlingen i skidorientering under juniormästerskapen i Kääriku, Estland. Imorgon är det långdistanstävlingen, på lördag medeldistans och slutligen på söndag tävling i stafett.

Jonathan Ståhl var en bland fyra svenskar från starten av totalt 25 tävlande i sprinten. Han gick in på förstaplats med 16 minuter och 2 sekunder.

På andra plats kom finländaren Niklas Ekström – förra årets vinnare.

– Det känns extra bra att slå honom eftersom han vann förra året när jag inte kunde vara med på grund av en skada, säger Jonatan Ståhl.

Hur kändes det under loppet?

– Vi fick testköra terrängen bredvid dagen innan. Då var det väldigt isigt och många branta nedförsbackar. Så min huvudplan idag var att åka runt och inte ta de branta backarna. Det gjorde jag och det lönade sig, säger han.

Andra mästerskapsguldet

Jonatan Ståhl kommer från Djursholm och går sista året på skidgymnasiet i Mora. 2019 tog han ett guld under juniormästerskapen i Lettland. I Estland representerar han Sverige tillsammans med sju andra ungdomar.

Inför tävlingen har han fått sitta i karantän, bland annat.

– Vi fick också ta två coronatester innan vi kunde börja tävla. Så annars har det flutit på väldigt bra här, rapporterar han till Mitt i.

Vad väntar härnäst?

– Vi har tre tävlingar kvar nu som man vill köra bra på. Så nu gäller det att ladda om inför det, säger Jonatan Ståhl.