Jonatan Garcia spelar Drew, en av huvudrollerna i musikalen. Foto: Pekka Pääkkö

Jonatan från Snättringe spelar huvudrollen i rockmusikal

Elever på Viktor Rydbergs gymnasium tolkar musikalen ”Rock of Ages” och bjuder publiken på välkända rocklåtar, dans och kärlek. – Det är som en riktigt stor smällkaramell som exploderar på slutet , säger Jonatan Garcia, från Snättringe, som spelar en av huvudrollerna.

  • Publicerad 05:00, 10 jan 2020

Ikväll, den 10 januari. är det premiär på Maximteatern för Viktor Rydbergs gymnasiums årliga musikaluppsättning. Den här gången sätter de upp ”Rock of Ages” som bygger på klassiska rocklåtar av bland annat Bon Jovi, Europe, och Whitesnake. Manuset har skrivits av Chris D’Arienzo och stora delen av musikalen utspelar sig på en rockbar.

Handlingen kretsar kring Sherrie som flyttar till Los Angeles år 1987 med en dröm om att bli sångerska.

– Där träffar hon Drew, som jag spelar, och som jobbar på rockbaren The Bourbon. Han introducerar henne för stan och erbjuder henne jobb. De börjar förstå att de har samma intresse och det övergår till att de blir kära. Sedan kommer den stora rockstjärnan Stacee Jaxx och sabbar allt och det blir en massa missförstånd. mMn allt löser sig till slut, det är som en saga med lyckligt slut, säger Jonatan Garcia.

Vill gå musikalutbildning

Han bor i Snättringe, och går sista året på Viktor Rydbergs gymnasium vid Odenplan. Han går det naturvetenskapliga programmet med inriktning musik.

Totalt medverkar 80 elever som går sista året på någon av Viktor Rydbergs fyra skolor.

Jonatan har hållit på med musik i hela sitt liv, han har spelat piano sedan han var liten och är självlärd på gitarr.

– Men teaterdelen är ny för mig. Jag ville så gärna komma med i musikalen så jag skrev in mig på en musikalkurs förra året och jag föll direkt.

Nu har Jonatan en av huvudrollerna och han vill gärna fortsätta med musikal i framtiden.

Eleverna gör allt själva

– Det skulle vara en dröm. Det är så sjukt roligt varenda sekund man är på scen, och det är extra roligt år spela teater också och gå in i en roll. Om jag känner mig själv rätt kommer jag nog att söka in på någon musikalutbildning, säger han.

I år är det 25 år sedan skolans elever för första gången gick ihop för att tillsammans tolka en musikal. Uppsättningarna har gått från att vara små amatörmusikaler i skolans aula till att de senaste åren sättas upp på Maximteatern. Eleverna själva står för allt från musik och scenografi till smink och marknadsföring.

Det är ett hårt arbete som ligger bakom. Sedan mitten av december har eleverna övat tolv timmar om dagen. Nu väntar 11 föreställningar med musikalen på Maximteatern, varav 7 är för allmänheten.

– Det är så himla roligt hela processen, att få träffa elever från andra skolor, att alla har samma intresse och att vi gör allt själva. Det är så coolt.