Jonatan bjöd på strandparty i Buenos Aires

Jonatan Hellvig trodde på guld i beachvolley i ungdoms-OS i Buenos Aires. Den 17-åriga Lidingökillen fick rätt. I par med Umeås David Åhman vann han finalen mot ett holländskt lag.

  • Publicerad 14:13, 18 okt 2018

Lidingöbon Anders Gärderud vann OS-guld på 3 000 meter hinder i Montreal 1976. På ön bor även OS-vinnare som Agnes Knochenauer (curling) och Daniel Tjärnqvist (ishockey).

Nu sällar sig ytterligare en Lidingöbo till den exklusiva skaran. I onsdags vann 17-åriga Jonatan Hellvig från Brevik guld i beachvolley i ungdoms-OS i Buenos Aires, Argentina. Detta i par med David Åhman från Umeå.

David Åhman och Jonatan Hellvig överst på pallen i Buenos Aires. Foto: OIS/IOC

I finalen besegrades holländska paret De Groot/Immers med 2–0 i set (22-20, 21-15).

– Den här medaljen betyder jättemycket för oss och för svensk beachvolleyboll, säger Jonatan Hellvig till sok.se

Paret Hellvig/Åhman spelade ihop för första gången i februari i år. Nu har de redan hunnit med att vinna U18-EM, ungdoms-OS, och dessutom debuterat i världscupen för seniorer.

”The dancing kings”

Både under och efter matcherna i Buenos Aires har det svenska bjudit på show i sanden. Efter en vunnen poäng har de ibland firat med publikfriande moves och därmed har de gjort sig kända som ”the dancing kings”.

– Publiken här är fantastisk, säger Jonatan Hellvig som har Lidingö SK som moderklubb. I princip alla som kom hit hejade på oss, och många hade målat sig med den svenska flaggan. Det var som att spela på hemmaplan.

Jonatan Hellvig blockar en holländsk smash i finalen i ungdoms-OS. Foto: OIS/IOC

Jonatan Hellvig kommer hem till Sverige på lördag. Nu väntar ”vanlig” volleyboll inomhus. Han spelar för RIG Falköping i elitserien.