DOMINEFFEKT. Ett gripande ledde till att en rad tidigare brott kunde klaras upp. Nu åtalas tre unga rånare. Foto: Stefan Källstigen

Joint i Vasastan ledde till personrån på Lidingö

En polispatrull upptäckte en kille som stod med en joint i handen på Odenplan. När han kontrollerades ledde det till att flertal tidigare brott kunde klaras upp.

  • Publicerad 20:01, 3 nov 2020

Det är poliserna i Stockholm citys ungdomssektion som under en tid har en haft riktad insats mot unga rånare. Detta har gett resultat, skriver polisen på sin hemsida.

Annorlunda vändning

En patrull kontrollerade i somras en kille som stod med en joint på Odenplan. När han visiterades upptäckte poliserna att han även hade en kniv på sig, samt ett flertal mobiltelefoner.

Rån mot unga ökar på Lidingö – polisen följer utvecklingen

I mobilerna fanns bilder som kunde knyta honom till flera rån tidigare under sommaren. Bland annat ett personrån den 14 augusti på Lidingö.

– Det är alltid roligt när det tar den här vändningen. Det initiala misstanken om narkotikabrott visade sig ge mycket mer, säger Mathias Henriksson, tidigare gruppchef på ungdomssektionen som har utrett brotten.

Tre åtalas

Nu åtalas tre killar, alla under 18 år, i Stockholms tingsrätt. Sista förhandlingsdag är 5 november. Brottsmisstankarna är bland annat narkotikabrott, personrån, brott mot knivlagen, övergrepp i rättssak, olaga tvång, bedrägeri, häleri och olovlig körning.