Styrka. Johnny Hällneby sprang över 400 varv här igår. Idag fortsätter det - med stöd från allmänheten. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Johnny ska springa 32 mil – på två dagar

Just nu är det en person som springer varv efter varv på löparbanan vid Vallentuna Idrottsplats. Han heter Johnny Hällneby och tänkte komma upp i 32 mil innan dagens slut.

  • Publicerad 17:50, 9 maj 2019

Vallentunabon Johnny Hällneby vill slå världsrekord i ett 6-dagarslopp i USA i sommar. Som en upptrappning inför det tränar han nu genom att försöka springa 32 mil på två dygn, med endast korta gång-pauser på fem minuter.

Idag är andra dagen och hittills har allt gått enligt plan.

– Igår sprang han 171 kilometer på tjugo timmar, så allt gick enligt plan. Sen åkte vi hem och vilade lite och sen har vi varit här igen från sju imorse, säger sambon Ellen Westfelt som också är ägare i företaget pace on earth som paret driver på heltid.

Hon har slagit upp en liten station intill löparbanan där Johnny kan hämta mat och vatten som han äter under sina gångpauser.

Det är under en sådan gångpaus vi får möjlighet att prata med Johnny.

Varför gör du det här?

– En anledning är att det är kul. Mitt ego tycker det vore jättehäftigt att sätta världsrekord. Men det är också ett sätt att undersöka ens egna gränser. Vem jag är som människa, vad jag klarar av och vart mina gränser går, säger han och tar en tugga av sin macka.

– Det är ju inte så att jag är en supermänniska som inte blir trött. Jag har bara hittat ett sätt att klara av att fortsätta ändå. Normalt stannar man när man är trött. Men för mig är det mycket nyfikenhet och att hela tiden testa gränserna. Vad händer om jag inte stannar?

Är det inte farligt?

– Det är inte farligt i sig att springa. Men skulle man springa snabbt och hårt så länge skulle kroppen gå sönder. Därför hittar jag ett sätt att springa hållbart. Springa sakta och ta pauser, säger Johhny.

När VallentunaDirekt kommer till idrottsplatsen har två personer slutit upp bredvid Johhny. De har kommit för att peppa honom att klara sitt mål och för att de blev inspirerade.

– Det har hela tiden varit folk här med mig, och det känns bra att det jag testar kan inspirera andra, säger Johhny Hällneby.

Planen är att löparutmaningen ska fortsätta till 3 inatt och Johnny uppmanar folk att komma och heja på genom att springa med honom på Vallentuna IP.

Här kan du följa Johnny

Evengemanget på Facebook: Johnny ultratränar - 2x100 miles på 2 dagar

Samt Instagram