Johanna bullar upp inför kanelbullens dag
Choklad eller äpple med kanel. På Brioche vid Alviks torg testas nyheter i bullbaket. Men den 4 oktober får nykomlingarna stå åt sidan för kanelbullen. – Den är klassisk och fantastisk, säger Johanna Tvinne Monti, bagare.
- Nyheter
- Publicerad 08:21, 4 okt 2018
Tillhör du en av dem som svänger förbi Brioche vid Alviks torg och köper med dig en kanelbulle den 4 oktober? Då är du inte ensam. Förrförra året såldes 800 klassiska kanelbullar med pärlsocker på. I år väntas försäljningen bli än högre.
– Jag får nog baka hela dagen, säger Johanna Tvinne Monti, bagare.
Kanelbullens dag kommer firas stort på Brioche på Alviks Torg. – Jag får nog baka hela dagen, säger Johanna Tvinne Monti, bagare. Foto: Anna Z Ek
I svart förkläde med mjöl på håller hon upp en stor plåt med nygräddade kanelbullar. För Johanna är det första gången som hon bakar på kanelbullens dag.
– Det är nästan svårt att föreställa sig så mycket bullar, säger hon.
Några nyheter i caféet är bullar med kanel och äpple men också kanel och choklad. Johanna Tvinne Montis egen favorit är dock den hederliga kanelbullen. Och så verkar det vara för kunderna också.
– Nyheter är kul, men när det väl gäller så köper folk kanelbullar. Den är klassisk och fantastisk. En riktig saftig och härlig kanelbulle slår allt!