Tar över. Johan Lindblom, som i dag driver Ica Stjärnköp, kommer att driva den nya Ica-butiken på Doktor Westerlunds gata. Foto: Fredrik Gustafsson

(Jo)Han kommer att driva nya Ica-butiken

I mars nästa år öppnar en helt ny Ica-butik i Enköping, i vad som ska bli en helt ny stadsdel. Nu är det klart vem som kommer att driva den nya butiken.

  • Publicerad 10:30, 2 maj 2022

De nya parkerings­reglerna har varit tuffa för oss. Jag hade inget val.

Att Ica Västerhallen och Ica Stjärnköp ska läggas ned till förmån för en helt ny Ica-butik intill Doktor Westerlunds gata har varit känt länge.

Men vem det är som kommer att driva den nya butiken har inte varit känt lika länge.

Det blir Stjärnköps handlare Johan Lindblom som kommer att driva den nya butiken.

Beskedet tog han emot med glädje, men också med en stor lättnad, berättar han när Mitt i möter upp honom i butiken han drivit i fyra år.

– Jag visste redan när jag tog över 2018 att Stjärnköp skulle läggas ned, någon gång. Men jag satsade all in med en förhoppning om att man skulle ha en chans på den nya butiken, säger Johan Lindblom och tillägger:

– När jag fick beskedet var den en toklättnad. Jag hade ingen plan B. Om jag inte hade fått den här chansen vet jag faktiskt inte vad jag skulle gjort.

Nya Ica Supermarket Westerlund, som den nya butiken kommer att heta, håller just nu på att byggas intill Doktor Westerlunds gata.

Butiken kommer att vara större än både Stjärnköps och Västerhallens befintliga lokaler.

Intill byggnaden byggs ytterligare butikslokaler. En på 200 kvadrat, och den andra på 50 kvadrat. Och ovanpå butiksplanet byggs 50 hyresrätter.

I södra delen av kvarteret kommer det att byggas ytterligare 130 lägenheter som beräknas stå klara runt årsskiftet 2023/2024.

Det är inte alla som gillar att Ica byter centrum mot Lillsidan.

– Det finns äldre som bor i centrum som vill att vi ska vara kvar. Men nu är läget som det är, fastigheten är sliten och de nya parkeringsreglerna har varit tuffa för oss. Jag hade inget val, säger Johan Lindblom.

Hans ambition är att Stjärnköp ska hålla öppet fram till dess att den nya butiken öppnar­ i mars nästa år.

– Det är min förhoppning. Jag kommer även att erbjuda all personal här och på Väster­hallen att behålla sina timmar i den mån det går,
i den nya butiken.

I dag arbetar ungefär 20 personer på Ica Stjärnköp och på Ica Västerhallen 15 personer.

Inledningsvis kommer Ica centralt att äga majoriteten av den nya butiken. Men inom några år är planen att Johan Lindblom ska ta över butiken.

ICA. Byggpartner bygger 189 bostäder och Ica-butik på nya Lillsidan. Foto: Illustration: ICA Fastigheter/Liljewalls arkitekter

”Nästan alla är väl Liberaler”

Nyheter Svante Forslund står överst på Liberalernas valsedlar i Enköping. – Nästan alla människor är väl liberaler, fast de röstar inte på oss, säger han över en kopp kaffe på Kafé Systrar Två.måndag 27/6 1:15