Johan Björnfot jobbar som ishockeytränare i Wuhan och är fortfarande kvar i den virusdrabbade staden. Foto: Isabel Svensson/Arkivfoto

Johan, 40, ännu isolerad i Wuhan: ”Jag är kvar och mår bra”

Solnabon Johan Björnfot, 40, befinner sig fortfarande i coronavirusets epicentrum i kinesiska miljonstaden Wuhan. Han har varit isolerad i sin lägenhet i över två veckor, men mår bra, berättar han i en intervju med P4 Norrbotten.

  • Publicerad 14:04, 13 feb 2020

Mitt i har tidigare berättat om Solnabon Johan Björnfot, 40, som kommer från Norrbotten och har bott i Solna de senaste åren. Just nu befinner han sig i kinesiska Wuhan för ett uppdrag som ishockeytränare. Tidigare tränade Johan SDE Hockey.

Trots virusutbrottet och händelseutvecklingen i Kina har han valt att stanna och har inte tillhört de svenskar som har evakuerats. I 16-17 dagar har han hållit sig inne i sin lägenhet och bara haft kontakt med sin familj och närmaste vänner. Nu berättar han öppet om hur han mår.

– Jag är kvar och jag mår bra, säger han i en intervju med P4 Norrbotten.

Har bunkrat upp

Johan Björnfot berättar att han har bunkrat upp med mat, att han just nu inte har tillåtelse att lämna lägenheten och att vakter finns i bostadsområdet för att se till att folk stannar inomhus och inte bidrar till att sprida smittan.

Fick erbjudande

Johan Björnfot säger att han fick erbjudande om att tillsammans med andra svenskar i Wuhan evakueras, men att han till slut valde att stanna kvar i lägenheten, bland annat på grund av smittorisken vid transporten till flygplatsen.

– Jag tvekade, men till slut tog jag beslutet att stanna, säger han till P4 Norrbotten.