Nicklas Chrysong tycker att Joey Tempest, som växte upp i Väsby, borde få mer uppskattning. Foto: Stefan Källstigen

”Joey Tempest borde hyllas med en plats i Upplands Väsby”

Joey Tempest borde få en plats uppkallad efter sig i Upplands Väsby – om Mitt i:s läsare får bestämma. – Han är en person som borde få mer uppmärksamhet här, säger Nicklas Chrysong.

  • Publicerad 05:00, 11 maj 2020

Torget runt hörnet, gatan du bor på eller parken i närheten. Flera platser i Upplands Väsby är namngivna efter personer som gjort avtryck i historien.

Men finns det kanske personer som förtjänar en plats – men som i dag inte har det? Mitt i frågade läsarna om förslag.

Joey Tempest växte upp i Upplands Väsby. Foto: Kenny Bengtsson.

Upplands Väsby har sagt sitt – Joey Tempes borde få en plats uppkallad efter sig. Detta trots att han fortfarande lever. I dag är det ovanligt att namnge en plats efter en levande person. Personen ska helst ha varit död i 3–5 år.

Europes frontfigur värd att lyfta

Joakim Larsson, som han egentligen heter, växte upp i Upplands Väsby och är en svensk rocksångare och låtskrivare. Han är mest känd som frontfigur i svenska rockbandet Europe.

– Jag tycker att Joey Tempest är en person som borde få mer uppmärksamhet här i Upplands Väsby. Han har verkligen lyckats skapa något stort och förknippas ofta med Väsby, säger Nicklas Chrysong, 44, som bor i Skälby.

Nicklas Chrysong, 44, från Skälby i Upplands Väsby, lyssnade mycket på Europe som ung. Foto: Stefan Källstigen.

Han lyssnade på Europes musik när han var yngre. Men var i Väsby som Joey Tempes skulle hyllas med en plats är han inte riktigt säker på.

– Men parken vid stationshuset är ett bra förslag. Det bör vara en plats med folkliv, en plats som många människor passerar, säger Nickas Chrysong.

Nicklas Chrysong föreslår att Joey Tempes hyllas i parken vid stationshuset. Foto: Stefan Källstigen.

Andra människor Väsbyborna vill hylla med en plats

  • Mitt i:s läsare vill även hedra Väsbyprofilen Roger Ranta. Han är känd för sitt arbete med att hjälpa utsatta, hemlösa och personer med missbruksproblem. Förra året utsågs han till Min lokala Väsbyhjälte i Mitt i för sitt arbete. ”Heja Roger och hoppas du får ett torg typ i Blå parken”, skriver en läsare på Facebook.
  • Harry Öhman, arbetade flera år med Fadderbyn som var en verksamhet för unga i Väsby. ”Susseboparken kunde vara lämplig plats”, skriver en läsare. ”Mannen som utan tvekan räddat flest ungar i Väsby” berättar en annan.
  • Axel Nordell, var en svensk skulptör. Han var bosatt och arbetade i flera år i Bollstanäs.
  • Ricardo Donoso, är en svensk konstnär och kurator. Han grundade 1995 Väsby konsthall.
  • ”Berith Söderström, borde hyllas med en egen plats för allt hon gör och har gjort som överförmyndare i kommun och nu som ordförande i kyrkorådet i Eds församling. Kanske en egen plats upp i Runby där hon bor!” skriver en läsare.
  • Lars Gullstedt, finansman och miljardär för vissa känd som fastighetskungen. La grunden för Infracity. ”Bredden vore en bra plats.” skriver en läsare.