Jocke och Jonna mordhotade – ung Nackabo åtalas

Youtube-paret Joakim och Jonna Lundell mottog grova dödshot mot dem själva och deras barn. En ung Nackabo sitter häktad – och åtalas nu för olaga förföljelse av familjen.

  • Publicerad 12:12, 23 aug 2019

Den unga mannen har suttit häktad sedan slutet av juli i år.

Han misstänks för mängder av hot och ofredanden mot kändis-paret Joakim och Jonna Lundell.

Paret har tidigare berättat att de blivit utsatta för mordhot – och under det senaste året har Joakim varit i kontakt med polisen flera gånger.

Hotade bränna ner parets hus

Enligt åtalet ska den unge Nackabon bland annat ha kränkt paret i en video på sociala medier, där han öppet berättat om en sexuell fantasi om Joakim och Jonna. I hans berättelse ingick ett mord på paret och ett allvarligt sexuellt övergrepp mot deras barn.

Han ska också ha hotat Jonna Lundell med att skära halsen av henne samt att bränna ner parets hus.

I åtalet framgår det också att han ska ha publicerat parets kontakt- och adressuppgifter.

Elisabet Massi Fritz: ”Mardrömssituation”

Målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz företräder Joakim och Jonna i målet.

”Ingen ska behöva uppleva denna mardrömssituation som mina klienter levt med under en längre tid. Det enda mina klienter vill att att förföljelsen av dom ska upphöra. Nu ser vi fram emot en prövning av åtalet.”, skriver Elisabeth Massi Fritz i en kommentar till Mitt i.

Foto: Pressbild

Rättegång inleds nästa vecka

Nu har den unga Nackabon åtalats för olaga förföljelse vid Stockholms tingsrätt. Han förnekar brott, men erkänner att delar av förloppet skett. Hans advokat Basso de Basso vill inte ge några kommentarer om åtalet när Mitt i ringer upp.

Rättegången mot den unga mannen inleds nästa vecka.