Joachim Wernersson fick kontakt med Länssjukhuset i Kalmar. Foto: Läsarbild Privat/Mostphotos

Joachim skänker biljetter till sjukt Kalmarbarn

AIK-supportern Joachim Wernersson vill ge barn möjlighet att gå på fotboll. Nu skänker Vasastansbon biljetter till den slutsålda matchen mellan Kalmar och AIK till en sjuk pojke från Kalmar.

  • Publicerad 16:00, 10 nov 2018

När biljetterna släpptes till matchen mellan Kalmar och AIK köpte Joachim Wernersson som bor vid Odenplan fem stycken biljetter. När det visade sig att alla i hans närhet hade löst biljetter på egen hand stod Joachim med två biljetter för mycket.

– Istället för att lägga ut dem på blocket där man inte vet vem som köper dem ville jag skänka dem till någon som inte kan gå annars, säger Joachim Wernersson till Mitt i.

Han tänkte direkt att han ville hjälpa barn som inte har det så lätt och att det skulle vara svårt för sjuka Stockholmsbarn att ta sig till Kalmar. Han ringde istället runt till sjukhus nere i Småland för att få tag på någon som ville ha biljetterna.

Men det var inte helt lätt till en början.

Hittade ingen AIK:are

– Jag fick jaga runt på några sjukhus i Kalmar län innan jag hittade rätt. De ville först kolla om någon gillade AIK men jag sa att det inte spelade någon roll bara de gillar fotboll.

Länssjukhuset i Kalmar har en avdelning som heter Lek och Terapi där de hittade en kille som tillsammans med sin pappa får biljetterna av Joachim. Pojken gillade fotboll och Joachim hoppas nu att han efter matchen ska heja på AIK.

– Det här blir ett härligt startskott för ett supporterskap och en fin historia att berätta om i framtiden för den pojken. Alla kommer ihåg sin första match och detta är en spektakulär match med eventuell guldfirande.

Joachim möter upp pojken och hans pappa utanför arenan på söndag för att lämna över biljetterna.

Fakta

Joachim Wernersson

Namn: Joachim Wernersson

Ålder: 29

Bor: Odenplan, Stockholm

Yrke: VD på Weblify

Första AIK-minne: Min första match på Råsunda hemma mot Västerås SK 1997. Jag är 8 år gammal och AIK förlust med 1-2. Jag var helt knäckt i flera dagar efteråt.

Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!