Föreningen bakom pop up-kulturhuset på kajen hyr lokalerna av byggjätten JM. Foto: Mia Dahlgren

JM: ”Oroväckande om brott skulle förekomma”

Det är JM som hyr ut lokalerna till det omdiskuterade kulturhuset i Marievik. – Rent generellt är det oroväckande om det skulle visa sig förekomma olaglig verksamhet i lokaler vi hyr ut, säger Sepideh Imani, kommunikationschef på JM.

  • Publicerad 13:56, 3 maj 2016

Det är ett rivningskontrakt som kulturhusets förening har med JM. När Lokaltidningen Mitt i berättade om kulturhuset för någon vecka sedan framhöll företrädaren Anders Varveus hur glad han var över att JM gett dem chansen.

– Jag är väldigt glad över att JM låter oss köra här i avvaktan på att fastigheten ska rivas. Det är också skönt att det är ”oömma” lokaler, vi har därför fria händer att göra vad vi vill eftersom vi inte behöver återställa det.

Som Lokaltidningen Mitt i berättar i veckans tidning är dock polisen orolig över vad som sker på de tillställningar som anordnas. En rad anmälda brott med koppling till verksamheten är under utredning.

JM vill dock inte svara på huruvida man funderar på att försöka häva kontraktet med föreningen.

– Vi förutsätter att våra lokalhyresgäster följer gällande lagar och regler och det avtal som de har med oss. Men vi vill inte gå in på vilken dialog vi har med våra hyresgäster, säger Sepideh Imani, kommunikationschef på JM.