Den 8 juni byter SM-vinnaren Erik Larsson bygghjälmen mot studentmössan. Foto: Läsarbild Mostphotos/Upplands Väsby kommun

”Jippie! Underbart att ta studenten!”

SM-vinnaren Erik Larsson från Väsby yrkesgymnasium ser fram emot studenten den 8 juni, men tycker det är tråkigt att klassen valde bort flaket. – Jag kanske hoppar in i en annan bil, sätter på radion, vevar ner rutan och åker omkring och gapar och skriker istället.

  • Publicerad 15:15, 25 maj 2018

Snart är det dags! Om två prick två veckor, den 8 juni, tar Väsbys gymnasietreor studenten och springer ut i arbetslivet.

En som införskaffat studentmössan är Erik Larsson från Väsby yrkesgymnasium, som tidigare i våras vann Yrkes-SM tillsammans med klasskamraten Oscar Eriksson.

Han har redan prövat på arbetslivet inom betongbranschen och ser ljust på sin framtid.

Hur känns det att ta studenten snart?

– Jippie! Underbart! Så känns det. Jag har ju gått den här linjen i tre år, så det ser jag fram emot. Då får jag sätta en bock i det här kapitlet och fortsätta på nästa.

Och vad är nästa kapitel?

– Då väntar ett kontrakt som det står ”anställning” på. Så länge jag fortsätter som jag gör just nu så är det helt lugnt, säger Erik, som just nu praktiserar på Fruängen Golv och Betong, där han hoppas kunna fortsätta arbeta i sommar.

Åka flak är ju något man bara upplever en gång i livet

Erik Larsson tycker det är synd att klassen valde bort flaket

Däremot ser det inte ut att bli någon flakåkning för Erik och hans klass.

– Det var prat om flak, men sedan lades det ner. Ingen var så intresserad. Det var synd, för att åka flak är ju något man bara upplever en gång i livet. Det hade varit roligt att göra det. Jag kanske hoppar in i en annan bil, sätter på radion, vevar ner rutan och åker omkring och gapar och skriker istället.

Så blir Väsbyelevernas för studentfirande

På Väsby yrkesgymnasium kommer det det serveras brunch klockan 10.30 på studentdagen, där det även kommer att ske fotografering. Därefter följer ett tal av skolans rektor Eva Widgren där det även kommer att delas ut stipendier, diplom och betyg.

Själva utspringet kommer att ske klockan 13.30 tillsammans med studenter från Väsby Nya Gymnasium på VNG-skolans bakgård.

På Väsby Nya Gymnasium börjar dagen klockan 8.30 på morgonen med att eleverna samlas tillsammans med sina respektive mentorer och lärare för fotografering och summering av skoltiden.

Klockan 11.30 är det studentlunch med rektorstal, stipendieutdelning och tal från en avgångselev.