Finsmakare. "Jag anser mig ganska smaksäker", säger Jimpa. På Youtube tar han för sig av det goda som bland annat Solna och Sumpan har att erbjuda. Foto: Stefan Källstigen

Jimpa käkar sig igenom tunnelbanan

Ett efter ett har den hungrige youtubaren Jimmy Danielsson betat av matställen på blå linjen. Mitt i fick vara med när han åt en schnitzel vid tunnelbanespärrarna i hemorten Rissne.

  • Publicerad 09:19, 19 maj 2022

"Jimpa, oj oj oj!"

När Jimmy Danielsson spankulerar fram på torget talar reaktionerna sitt tydliga språk: den här mannen är berömd i Rissne.

– Ett riktigt original, som vännen och grannen Erik Jansson uttrycker det.

Reaktionerna från ungdomarna på torget får extra draghjälp av att Jimpa bär runt på en schnitzel från det lokala vattenhålet Picante. En situation iscensatt för denna artikel, ska väl erkännas.

Men humor är viktigt även i andra sammanhang, tycker Jimpa. Problemet med många matrecensioner, menar han, är att de är så "seriösa".

– Det ska alltid vara de bästa haken och det är alltid top notch. Men så är inte verkligheten.

Anna och Cissi guidar dig i Sumpans krogdjungel

När Jimpa far runt på tricken med Erik Jansson som fotograf är det i stället okrångligt krubb som står i fokus.

Det verkar gå hem. Recensionerna av bland annat pannbiff, kebab och thaiwok har övertygat över 400 prenumeranter och kanalen har tiotusentals visningar.

– Vi försöker att testa det som folk äter mest av. Skulle jag ta någon konstig rätt med hajfena vet folk inte vad det är, säger Jimpa.

"Ingen jävla hundmat"

Däremot hör det till ovanligheterna att krögarna vet att han och Erik ska dyka upp. Och duon räds inte dålig stämning. Om maten är en besvikelse kallar Jimpa ut kocken för en förklaring, medan kameran rullar.

Jimpa och Erik vet inte vad krögarna säger om att se sig själva på Youtube. Däremot har de noterat hur privatpersoner härsknar till vid tangentborden när deras favorithak åker på en sågning.

– Det är bara roligt, tycker Jimpa.

Har ni funderat på er kanals inflytande, att ni visar upp personal som ni anser har gjort ett dåligt jobb?

– Jag tycker att det ska uppmärksammas, att det inte ska fortgå. Det är ingen jävla hundmat.

Samtidigt är tillfällena då han ger positiva betyg desto fler. (Schnitzeln får till sist 3,5 av 5.) Och kanske kan Jimpa tuggar orten få fler matintresserade att vilja åka en extra tunnelbanestation?

– Det öppnar kanske ögonen för många som inte vågar ge sig ut i orten, som tänker "vad fan finns det för restauranger där?", säger Jimpa.

Jimpa väljer tre favoritrestauranger längs blå linjen

Vanak, Akalla: "Ligger i ett bostadsområde som man knappt känner till, bakom centrum i ett vanligt bostadshus med loftgångar och grejer. Jättekonstigt, men där ligger det. Jättefint inrett."

Chili masala, Hagalund: "Under loftgångarna mellan hus 2 och 3 någonstans. Det vet man inte heller om att det finns. Skitbra!"

Brasserie 19, Lilla Alby: "Har bara gått på lunchen där, men det känns väldigt à la carte och vällagat."

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

200 elsparkcyklar till Sundbyberg

Nyheter Går att använda i delar av kommunen Voi:s elsparkcyklar kommer nu till Sundbyberg. 200 hojar sätts ut, men de går inte att använda i hela kommunen – än.torsdag 7/7 13:43

Vändning – från maffigt till modest

Nyheter Besked. Nya planer för stationshuset Fem bostadskvarter utmed Bällstaån och ett nytt stationshus. Det är nyheterna när stadskärnan nu planeras vidare. – Det blir en betydligt mer modest stationsbyggnad, säger Stefan Bergström (C).onsdag 6/7 15:06

Ställde in kollo efter smitta

Nyheter Flera äldre på stadens sommarkollo smittades av covid-19. Nu ställs kollot in den här veckan.tisdag 5/7 16:12