”Det var ett fantastiskt tal, ett av hans bästa”, säger Jerri Bergström om Stefan Löfvens framträdande i Åkersberga förra helgen. Foto: Rolf Andersson

Jerri vill se Magdalena Andersson som efterträdare

Magdalena Andersson är storfavorit till att efterträda Stefan Löfven som S-ordförande. – Hon ligger väldigt bra till, säger Jerri Bergström, partiets gruppledare i Vallentuna,

  • Publicerad 11:31, 31 aug 2021

Nu är det tio dagar sedan Stefan Löfven meddelade att han avgår både som statsminister och partiordförande för S vid partikongressen i november.

– Jag blev först förvånad. Sedan insåg jag att tajmingen var klok, säger Jerri Bergström, S-gruppledare i Vallentuna, som satt i publiken när statsministern höll tal på Runö kursgård i Åkersberga.

Bergström skulle helst vilja se nuvarande finansministern Magdalena Andersson som efterträdare.

– Det är ingen hemlighet att hon gjort bra ifrån sig. Sen finns tre eller fyra namn till som säkert gör ett minst lika bra jobb. Vi har inte ont om pretendenter.

Han tycker också att det är skönt att slippa diskussionen om att det behövs en kvinna på posten.

– Den frågan är inte avgörande eftersom vi har en kvinna som är superduktig. Vill du ha en kvalificerad gissning så ligger Magda väldigt bra till. Hon är väl förankrad och omtyckt i partiet.