Jenny Ohlsson äger Fröken Söt på Götgatan och har det tufft nu i coronatider. Foto: Pekka Pääkkö

Jenny driver Fröken Söt: ”Det känns som ett totalt mörker”

Småföretag går på knäna när coronaviruset får människor har undvika att dra ut på stan. Jenny Ohlsson driver Fröken Söt på Södermalm och för henne är läget rätt tufft just nu. – Det har inte ens varit värt att hålla butiken öppen, säger hon.

  • Publicerad 05:00, 18 mar 2020

De senaste dagarna har Jenny Ohlsson märkt av en stort tapp av kunder som besöker hennes klädbutik på Götgatan, vilket har lett till ett brutalt ekonomiskt bortfall.

– Det började redan förra lördagen och i helgen var det stendött. Det ser väldigt tufft ut för mig, säger hon.

Stammisar är viktiga

Under de timmar hon hade öppet i fredags var det tre kunder som besökte butiken.

– Jag hade några stammisar som var inne och handlade och stöttade mig i helgen. Men det har inte ens varit värt att hålla butiken öppen.

Hon och flera andra småföretagare har det rätt tufft just nu när människor undviker att dra ut på stan på grund av coronaviruset.

Corona slår hårt mot ekonomin i Stockholm – du kan stötta

Svårt ekonomiskt

Jenny Ohlsson förstår om folk inte vågar sig ut men för henne är besöken livsviktiga så hon inte behöver klappa igen.

– Just nu känns det bara som ett totalt mörker, en ren katastrof faktiskt. Jag har en hyra som ska betalas och får jag inte in några pengar blir det svårt.

Jenny Ohlsson hoppas att det här vänder snart. Foto: Pekka Pääkkö.

Kan du förstå att folk stannar hemma?

– Det är klart, man tänker väl inte på att man vill skaffa snygga kläder när man befinner sig i en sådan här situation. Men slutar folk att handla så blir det svårt för mig att överleva. Så jag tycker att man kan tänka på att gå till sina lokala butiker och handla, hellre än kedjor som har en annan ekonomi.

På vilket sätt kan folk stötta dig just nu?

– Jag har butiken stängd just nu men jag säljer på Facebook och Instagram. Folk gör som de vill men det vore väl bra att försök att stötta oss ändå genom att fortsätta handla så att vi inte går under, säger Jenny Ohlsson.