"F ör ett par år sedan berättade min väninna att hon varit utsatt för sexuella övergrepp under sin uppväxt. Jag är den ende som vet. Ingen mer.

Hennes berättelse gjorde så ont att höra. Jag visste inte vart jag skulle göra av smärtan. Nu har jag blivit barnens riddare.

Jag tänker att det tunga ämnet blir lättare för barn att ta till sig när jag kommer med min häst och hund. Jag vill både informera om hur du kan få hjälp och sprida hopp. Som barnens riddare vill jag visa att sagornas och lägereldarnas tid inte är förbi.

Jag växte upp i Salem och Grödinge. Under fyra dagar rider jag från Stallarholmen där jag bor nu med min familj upp till Salem där mina föräldrar fortfarande bor. Sedan går turen vidare genom Tumba, Tullinge, Flemingsberg, Huddinge och så vidare till Skogskyrkogården.

Förra året gjorde jag min första ritt. Jag är medveten om att jag måste se många drabbade både på ritten och i min vardag. Vart femte barn har någon gång blivit utsatt för övergrepp.

En kväll i Södertälje centrum förra året mötte jag en ung tjej. Hon tog broschyren jag delar ut från Rädda Barnen och lämnade tårögd. Och när min familj arrangerade ponnyridning för ett par år sedan för att uppmärksamma övergreppen kom nio vuxna kvinnor fram och berättade att de varit utsatta när de var barn.

Att vår hund Weila är med känns tryggt när jag slår läger i skogen. Vi sover under bar himmel. På dagarna rider jag på vanliga vägar och genom centrum för att träffa på människor.

På Skogskyrkogården möter min hjälpsamma familj upp. Här vilar också min syster som dog i en sjukdom för ett år sedan. Ritten avslutas med att vi fikar tillsammans vid hennes grav."