Med en längtan efter att göra något lokalt bestämde sig Petter Bergander tillsammans med grannen Björn Furugren Beselin att anordna två jazzkvällar på hemmaplan.

–Vi tycker det är viktigt att göra något lokalt, speciellt på en så här fin plats. Vi har tidigare anordnat en skördefest tillsammans, det var nog startskottet för oss, säger Petter.

Platsen är omgiven av åkrar och intill magasinet ligger Björns egen handelsträdgård.

–Det är en fantastisk plats att vara på, säger Petter som ser magasinet från sitt fönster på andra sidan fältet.

Folkkära jazzmusiker

Hedersgästen under första kvällen är LaGaylia Frazier med Petter Bergander och andra kvällen Louise Hoffsten tillsammans med Petter Bergander Trio. Petter känner dem väl sedan tidigare och har turnerat tillsammans med bägge två, så att inbjudan gick till dem kändes självklart för Petter.

–De är helt fantastiska artister så det känns fantastiskt att få hit dem, säger Petter.

Slutsålt

Petter och Björn har arbetat helt på eget initiativ.

–Det svåraste har varit att nå ut med information om evenemanget och se till att folk får veta att det händer. Samtidigt så känns det som att vi har lyckats då vi sålt slut på ena kvällens biljetter, säger han.

För arrangörerna är önskan att jazzkvällar kan bli återkommande och något som man kommer känna till.

–Förhoppningen är att de faller ut i något som känns roligt och lyckat, då kommer vi absolut att fortsätta. Det vore ju fantastiskt att ha något som blir återkommande, säger Petter.

Förväntningarna på kvällen är stora och för Petters del ser han mest fram emot att se magasinet fyllas upp med glada förväntansfulla människor.