Jätteträd föll nära förskolan Leklust i Johannesfred. Foto: Läsarbild

Jätteträdet föll – bara meter från förskolans gård

Barnen var bara meter bort när en stor lönn plötsligt föll nära förskolan Leklust. Trots att flera anmälningar ska ha kommit in har trädet inte tagits bort. – Nästa gång kanske ett träd hamnar på fel sida staketet, säger Leena Knuutila.

  • Publicerad 07:02, 17 sep 2018

Det var i onsdags förra veckan som den stora lönnen föll och landade bara några meter från förskolan Leklusts utegård i Johannesfred.

– Det hördes en stor smäll. Grenarna touchade staketet. Trädet drog även med sig en gigantisk gren av en ek. Vad som helst hade kunnat hände, säger en chockad förälder till Mitt i.

”Självklart är det farligt”

Även Leena Knuutila, förskolechef, har reagerat på händelsen och säger att det kan bli aktuellt för skolan att göra en incidentrapport. 

–  Självklart är det farligt. Det finns många träd i närheten som är rätt gamla och stora och det finns stor risk att de hamnar på fel sida staketet nästa gång, säger hon. 

Flera träd i dåligt skick

Enligt uppgifter till Lokaltidningen Mitt i ska flera av träden vara i så pass dåligt skick att både boende i närheten och föräldrar på förskolan larmat vid flera tillfällen för att förhindra att träd faller.

Enligt Sandra Sigebrant på Trafikkontoret har det dock inte kommit in någon anmälan.

– När det gäller trädet har vi inte fått in någon anmälan om det. Det kan vara så att det står på park- eller fastighetsmark. När vi får in anmälningar om nedfallna träd tar vi bort och säkrar dem så fort som möjligt, säger hon.