Foto: Mostphotos

Jättedyr dammsugare stals i butik

Många körde för fort, tumult på HVB-hem och en osedvanligt dyr dammsugare stals från Elgiganten. Det är tisdagens/nattens polisiära händelser.

  • Publicerad 10:08, 31 mar 2021

Polisen i Enköping och Håbo stod och mätt hastigheten på flera platser i kommunerna under gårdagen. Resultatet blev 35 skrivna ordningsböter. 23 i Håbo och 13 i Enköping. De flesta var hastighetsöverträdelser men också några bältesförseelser.

I övrigt var gårdagen ganska så lugn i Enköping. Bortsett från ett par händelser.

Fjärdhundra
Tisdag 30 mars

Vid 13.30-tiden tillkallas polis till ett HVB-hem i Fjärdhundratrakten. En boende, som är mellan 15-18 år, har gjort sig skyldig till en rad brott på hemmet och därefter avvikit från hemmet. Pojken ska ha hotat personal, misshandlat dem och slagit sönder en spegel. Ynglingen är nu misstänkt för olaga hot, skadegörelse och ringa misshandel.

Romberga
Tisdag 30 mars

Vid 16.30-tiden går en okänd man in på Elgiganten i Enköping. Där stjäl han en dammsugare av märket Dyson till ett värde av 18 000 kronor. Mannen flyr ut ur butiken via en bakdörr. På baksidan av butiken står en bil och väntar på mannen. Bilen, gärningspersonen och stöldgodset försvinner sedan i okänd riktning. Stölden och flyktbilen har fångats på film.

Förskola tvingas stänga tillfälligt

Nyheter Hög sjukfrånvaro bland personalen tvingar kommunal förskola att hålla stängt. – Det är den första förskolan som vi tvingas stänga på grund av personalbrist, säger Elisabeth Ståhl, verksamhetschef för...torsdag 22/4 14:07

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10