Foto: Mostphotos

Jättedyr dammsugare stals i butik

Många körde för fort, tumult på HVB-hem och en osedvanligt dyr dammsugare stals från Elgiganten. Det är tisdagens/nattens polisiära händelser.

  • Publicerad 10:08, 31 mar 2021

Polisen i Enköping och Håbo stod och mätt hastigheten på flera platser i kommunerna under gårdagen. Resultatet blev 35 skrivna ordningsböter. 23 i Håbo och 13 i Enköping. De flesta var hastighetsöverträdelser men också några bältesförseelser.

I övrigt var gårdagen ganska så lugn i Enköping. Bortsett från ett par händelser.

Fjärdhundra
Tisdag 30 mars

Vid 13.30-tiden tillkallas polis till ett HVB-hem i Fjärdhundratrakten. En boende, som är mellan 15-18 år, har gjort sig skyldig till en rad brott på hemmet och därefter avvikit från hemmet. Pojken ska ha hotat personal, misshandlat dem och slagit sönder en spegel. Ynglingen är nu misstänkt för olaga hot, skadegörelse och ringa misshandel.

Romberga
Tisdag 30 mars

Vid 16.30-tiden går en okänd man in på Elgiganten i Enköping. Där stjäl han en dammsugare av märket Dyson till ett värde av 18 000 kronor. Mannen flyr ut ur butiken via en bakdörr. På baksidan av butiken står en bil och väntar på mannen. Bilen, gärningspersonen och stöldgodset försvinner sedan i okänd riktning. Stölden och flyktbilen har fångats på film.

Återsken ser framåt – och hoppas

Nyheter Showgruppen Återsken har inte kunnat träffas och träna körsång på ett helt år. Men det har inte stoppat dem från att sjunga ihop. Nu har de släppt en ”online-collaboration”. – Det är första gången vi...lördag 15/5 9:28

”Känns galet bra”

Nyheter Den 20-årige Örsundsbrobon Elias Öberg längtar att få gå ut och dansa med vänner igen. Så pass mycket att han gjort en låt på ämnet. En låt som tagit sig hela vägen till final i musiktävlingen P4...fredag 14/5 10:26