Anders Österberg, Anne Nielsen och Esme Güler, initiativtagare till Järvagruppen, samlas i Husby. Foto: Anders Gustafsson

Järvahjälpen anordnar tipspromenad för riskgrupper i sommar

Lär dig mer om Järvafältet, träffa andra eller delta via mobilen. I sommar hålls en tipspromenad för riskgrupper med start i Husby Gård. – Det blir som en social aktivitet fast man får gå när och hur man vill, säger Galina Monsalves.

  • Publicerad 06:19, 6 jul 2020

I mars startades Järvahjälpen, en ny nätgrupp på sociala medier för personer i riskgrupp i coronakrisen. Via den kunde de som hade svårt att klara vardagsbestyren få hjälp. Snabbt växte gruppen med hundratals medlemmar.

– Vi har affischerat i hela södra och norra Järva. Vi har gått ut med information på många språk, sa Anders Österberg, en av initiativtagarna, i våras.

”Järva håller ihop”

Järvahjälpen, en nätgrupp för riskgrupper i coronakrisen, startades av Anders Österberg, Anne Nielsen och Esme Güler. Foto: Anders Gustafsson.

I sommar lanserar gruppen tipspromenad med distans. Den drar igång 6 juli och avslutas den 29 juli. Platsen är Husby Gård där affischer om hur man går tillväga finns uppsatta. Den som hellre vill delta digitalt kan göra det via mobilen.

– Frågorna handlar bland annat om Järvafältet, hur många vi är som bor här och lite allmänt om corona. Det blir som en social aktivitet fast man får gå när och hur man vill, säger Galina Monsalves, en av dem som anordnar tipspromenaden.

29 juli hålls en prisceremoni.

”Vi inom Järvahjälpen vill skapa en positiv  anda, hålla informationen om coronaviruset levande men även ett trivsamt Järvafält under denna osäkra tid. Järva håller ihop!” skriver gruppen i sin inbjudan.