Solidaritetsvandring. I höstas åkte folk från övriga Stockholm till Rinkeby för en solidaritetsvandring. På lördag kommer Järvabor och folk från andra delar av Stockholm till Skarpnäck för att visa sitt stöd. Foto: Simon Rehnström

Järvabor till Skarpnäck för nattvandring

Inom loppet av två månader har två personer skjutits till döds och en skottskadats i Skarpnäck. På lördag kommer engagerade Järvabor till Skarpnäck för en solidaritetsvandring.

  • Publicerad 14:17, 10 maj 2022

På lördag kväll, 14 maj, klockan 19 kommer Järvabor till Skarpnäck för en solidaritetsvandring efter skjutningarna senaste månaderna.

Med i Skarpnäck på lördag finns också personer från den mobila nattvandringsgrupp som startats i Stockholm av Södermalmsbon Ida Kriisa efter mordet på rapparen Einár. Efter mordet på Einár nattvandrade Järvabor i Hammarby sjöstad och i höstas kom även folk från andra orter till Rinkeby för en vandring.

"Tror ganska många kommer"

Ida Kriisa har länkat samman Järvaborna och gruppen WeR1 för vandringen.

– Jag tror ganska många kommer. Järvaborna känner igen sig i det Skarpnäck nu upplever och folk har sagt "Vi behöver visa vår solidaritet med Skarpnäck." Människor från två stadsdelar kommer att mötas för en gemensam sak. Skjutningarna är angelägenhet för hela Stockholm. Vårt Stockholm ska vara bra för alla barn och ungdomar, säger Ida Kriisa.

Tid och plats

På lördag klockan 19 kommer Järvabor till Skarpnäck för en solidaritetsvandring. Samling utanför t-banan. Mer information här.

Den som är intresserad av nattvandring i övrigt kan gå med i Facebookgruppen "Nattvandring - Bagarmossen & Skarpnäcksfältet"

Det går också att anmäla sitt intresse för att stå med på mejllista.

Anmäl intresse via länken här så får du mer information via mejl.

Nattvandringen i Bagarmossen är ansluten till nattvandring.nu.

Nattvandring.nu är en stiftelse som bildades 2008 av E.ON och Skandia. De sponsrar med bland annat försäkring och västar. Även stadsdelen har gått in och stöttat initiativet.

Visa merVisa mindre

Ida Kriisa. Foto: Privat

Anders Engström och Claes Elmgren är initiativtagare till nattvandringarna i Bagarmossen och Skarpnäck. Foto: Patrik Wirén

Claes Elmgren som är en av initiativtagarna till nattvandringarna i Skarpnäck och Bagarmossen är postiv.

– Det här visar att detta är frågor som berör hela Stockholm och hela landet. Vi behöver ha mer vuxennärvo och synas på gator och torg, säger Claes Elmgren.

Kvällsvandringen i Rinkeby gav mersmak: "Nu släpper vi inte varandra"

Demonstrerade med kravlista efter skjutningarna i Skarpnäck

Pappan: "Inga fler ska behöva gå igenom det här"