På söndag öppnar de gula kulturhusen i Järnvägsparken. Foto: Arkiv

Järnvägsparken öppnas för nyfikna

Vet du inte vad du ska göra i helgen? På söndag kan du besöka Järnvägsparken som ska rustas upp, i samband med byggandet av Väsby Entré.

  • Publicerad 15:42, 24 aug 2018

Just nu är Järnvägsparken en byggarbetsplats och det är många som varit nyfikna på vad som ska hända med kulturhusen, som ska rustas upp när Väsby Entré byggs.

Det har varit kommunens hus från början, men när renoveringen är klar kommer Väsbyhem att ta över husen. Vad de ska användas till då är ännu inte klart.

– De har stort kulturhistoriskt värde. De är ganska nedgångna så vi har lagt ganska mycket på att rusta upp dem, säger Väsby Entrés projektchef Ann-Sophie Arbegard.

Man kan få åka häst och vagn

Ann-Sophie Arbegard om aktiveterna för barnen

På söndag får allmänheten en tillfällig chans att se husen innan upprustningen. Nästa gång de öppnar igen väntas vara våren 2019 när Väsby Entré planeras vara klart. Projektledaren Joachim Sävenlid kommer även finnas på plats för att svara på frågor om Järnvägsparkens framtida utveckling.

– Det är väldigt många Väsbybor som inte varit inne i de här husen, eftersom de inte riktigt varit tillgängliga. Nu får de den möjligheten och vi kommer berätta vad vi ska göra med dem, säger Ann-Sophie Arbegard.

Arrangemanget är gratis och det kommer även finnas aktiviteter för barn.

– Man kan få åka häst och vagn, få ansiktsmålning, få gratis godispåsar och gå in i de gamla butikslokalerna.

På plats finns även Hembygdsföreningen och en byggnadsantikvarie som kan berätta om kulturhusens historia och restaureringen av Henriksborg.

Det kommer vara öppet från klockan 14.00 till 16.00 och allt kommer att vara gratis.