Rundtur. Teddy har redan hunnit med en hel del olika äventyr på flera håll. Foto: Privat

Järfällaeleverna följer Teddys resa i Stockholm

När vardagen inte är som den brukar kan det vara bra att ha ett gemensamt projekt. För eleverna på Aspnässkolan innebär det att följa en rosa nallebjörns resa genom Stockholm.

  • Publicerad 11:53, 5 jun 2020

Med Teddy har vi hittat en gemensam punkt.

"Jag heter Teddy och min klass har skickat ut mig på uppdrag i världen. Om du hittar mig, ta med mig på något roligt och skriv till klassen och berätta om det".

Så står det på den rosa lilla nallebjörnens lapp som är fäst på magen. Avsändaren är klass 2B på Aspnässkolan, som inspirerats av en bok de har jobbat med under läsåret. Planen var att de skulle skicka ut Teddy redan i höstas, men det blev aldrig av.

Sedan kom coronan, och läraren Damla Acaralp tänkte att det vore bra för klassen att göra något kul ihop.

– Jag funderade på vad jag kunde göra för att muntra upp barnen och Teddy är bra för sammanhållningen, berättar Damla Acaralp.

Badat och åkt rullskridskor

Resultatet blev att eleverna skrev en lapp tillsammans och lämnade Teddy i Jakobsbergs centrum i mars. Det dröjde inte länge förrän klassen fick ett mejl från ett äldre par. De hade tagit med honom på promenader vid Järvafältet.

När den här tidningen trycktes befann han sig i Farsta och hade precis badat, men innan dess har han varit hos en skolklass i Upplands-Bro som hittade honom i ett hörn av skolgården. Han har även åkt rullskridskor med två tjejer som fann honom utanför en Coop-butik.

Eleverna på Aspnässkolan får mejl ungefär en gång i veckan med bilder och berättelser om vilka äventyr Teddy varit på.

– Barnen tycker att det är jätteroligt att det fortsätter. Nu försöker vi komma på lösningar hur vi ska kunna se Teddy under sommarlovet, säger Damla Acaralp.

När coronaviruset först bröt ut var det många elever som var borta från skolan. Ibland var de bara fyra stycken i klassen, och Damla Acaralp berättar att det fanns en oro hos barnen.

– Vissa dagar har vi inte haft några vanliga lektioner och behövt slå ihop klasser. Att ändra rutinerna hela tiden skapar en viss otrygghet i sig. Med Teddy har vi hittat en gemensam punkt, det blir ett "vi" igen.

Nu återstår att se vilka fler äventyr den lilla björnen får åka på.

– Kanske får vi inte mejl hur länge till som helst. Men jag tror det kommer fortsätta, det finns alltid vänliga människor där ute.

Om Aspnässkolan

Ligger i Jakobsberg.

Har 230 elever i årskurs F till 5.

Får äntligen sommarlov den 11 juni.

Visa merVisa mindre