Järfällabor bland de mest generösa i landet

Järfällaborna är givmilda. Det stod klart efter fredagens stora insamlingsgala Tillsammans för världens barn, som sändes i SVT. Under en lång kampanj har bössor skramlats, föreningar samlat och privatpersoner och företag skänkt.

  • Publicerad 12:30, 8 okt 2018

I Järfälla ger man en slant till bössen, engagerar företaget, springer lopp och ordnar höstsalong. Allt för att bidra till insamlingen till Världens barn.

I kategorin Storstad hamnar Järfälla på plats tre, med 6,45 kronor per capita, endast slagna av Örebro och Uddevalla.

Sammanlagt samlade privatpersoner, organisationer och företag i Järfälla ihop 502 020 kronor.

Kampanjen i sin helhet drog in dryga 77 miljoner kronor.

Pengarna går till barn som redan befinner sig i akuta och svåra situationer världen över.

Men de går också till ett förebyggande arbete så att barn överhuvudtaget inte ska hamna i utsatthet.

Fakta

Det här är Världens Barn

Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 organisationer: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj. Sedan starten 1997 har vi samlat in över 1,5 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Tillsammans gör vi en unik insamling med upp emot 45 000 engagerade samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.

Världens Barn utgör idag stommen i ett av Radiohjälpens huvudområden, genom sina varaktiga internationella humanitära insatser i projekt med ett starkt barnfokus. Radiohjälpen har funnits sedan 1939 och är den enda organisationen som får samla in
pengar via public service.

Källa: Världens barn
Visa merVisa mindre