Frias. En man friades från grovt rattfylleri av Södertörns tingsrätt. Foto: Mitt i

Järfällabo frikänns från grovt rattfylleri

Vittnets uppgifter ansågs trovärdiga men det fanns anledning att ifrågasätta dem på grund av den åtalade mannens bevisning. Därför frias en 42 årig man från grovt rattfylleri.

  • Publicerad 12:21, 24 sep 2021

Den 42 årige man från Järfälla som stått åtalad för grovt rattfylleri frikändes i Södertörns tingsrätt i början av september.

Det var kvällen den 30 juni förra året som 42-åringen stoppades av polis. Hans promillehalt uppgick till 2,2.

Allting började med att mannens hundar rymde från hemmet. Den ena hunden hittades av en familj som då kontaktade mannen varpå han tog sig dit i en bil.

Vittnesuppgifter ifrågasätts

Enligt ett vittne var mannen berusad när han kom fram och vittnet ska även ha sett hur mannen klev ur bilen för att hämta hunden. Därefter har vittnet kontaktat polisen. En historia som tingsrätten anser är trovärdig.

Men mannen å andra sidan har tillsammans med sin far, som de menar har varit den som kört bilen, lagt fram bevisning genom fotografier på att det varit mörkt ute. Därför kan det ha varit svårt för vittnet att se när mannens far klivit ur bilen. Det har gjort att tingsrätten haft anledning att ifrågasätta vittnets uppgifter.

Tingsrätten har därför inte kunnat fastslå att det var 42- åringen som körde bilen den aktuella natten och därför frikänt honom.