"Vi arbetar med att fortsatt fastställa svenskarnas identiteter från kraschen med polisens ID-kommission", säger Erik Karlsson, kommunikatör på UD. Foto: Mostphotos

Järfällabo befaras död i flygkrasch i Iran

En Järfällabo befaras ha omkommit i flygkraschen i Iran igår, onsdag. Alla 176 personer ombord omkom i kraschen, där minst tio svenskar fanns med på passagerarlistan.

  • Publicerad 16:37, 9 jan 2020

Det var på onsdagsmorgonen som ett ukrainskt flygplan, störtade strax efter att det lyft från Teheran, Iran. Alla ombord omkom.

Det ukrainska flygbolaget gick under gårdagen ut med flygplanets passagerarlista. Tio av personerna är svenskar, och ett av namnen som finns på listan tillhör en vuxen person som är folkbokförd i Järfälla.

Personen i frågade jobbade på en skola i Järfälla, som under dagen har satt in krisstöd för både elever och personal. Krisstödet kommer att finnas på plats så länge behovet finns, uppger skolledningen för JärfällaDirekt.

"Kan inte kommentera hemvist"

Men utrikesdepartementet, UD, kan ännu inte bekräfta var de berörda personerna är hemmahörande.

– Vi arbetar med att fortsatt fastställa svenskarnas identiteter från kraschen med polisens ID-kommission. I nuläget kan vi inte kommentera hemvist för de omkomna eftersom identifieringsarbetet inte är klart, säger Erik Karlsson, kommunikatör på UD.

När är det klart?

– Jag har inga tidsramar som vi kan ge. Det här måste bli rätt och det är polisens ID-kommission som har ansvaret för det arbetet, säger Erik Karlsson.

Orsaken till kraschen är ännu inte klarlagd.

Uppdatering: På fredagen bekräftade utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahörande i Sverige fanns ombord på planet.

Solnaelev bland de omkomna i flygkrasch

Väsbyfamilj omkom i flygkraschen i Iran

Sollentunabo befaras död i flygkrasch i Iran