Järfällabon ska ha misshandlat exfrun och slagit sönder hennes hem. Foto: Läsarbild Polisen

Järfällabo åtalas – kränkte exfrun grovt

Järfällabo åtalas för bland annat grov kvinnofridskränkning efter att ha misshandlat och dödshotat sin fru. Mannen ska vid ett tillfälle ha kastat fulla ölburkar i huvudet på kvinnan.

  • Publicerad 14:22, 10 jul 2018

Järfällabo ska vid upprepade tillfällen ha misshandlat och dödshotat sin exfru på olika sätt, enligt stämningsansökan. Varje gärning var led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet, anser åklagaren, som därför åtalat mannen för grov kvinnofridskränkning.

Slog hål i exfruns dörr

Järfällabon ska, enligt åtalet, i slutet av mars ha sparkat sönder ett vitrinskåp och slagit hål i en toalettdörr hemma hos sin exfru och deras två barn.

Två veckor senare ska mannen gett sig på sin exfrun igen och denna gång larmas en polispatrull dit. Järfällabon ska då ha slagit sönder både kvinnans och sonens tv-apparater i lägenheten. Mannen ska också ha kastat ölburkar i huvudet på kvinnan och slagit henne i ansiktet.

Ska ha skickat sms-hot

Järfällabon har, enligt åklagarens bevisunderlag, skickat en mängd sms till både sin exfru och son, där han ofta blivit hotfull efter ett tag. I slutet av april ska mannen via sms-hot försökt förmå exfrun att inte vittna för polisen om tidigare bråk. Åklagaren anser att detta är så pass allvarligt att mannen därför åtalas för övergrepp i rättssak.

Försökte tvinga exfrun till sex

Den nu åtalade mannen ska också i samma veva försökt att tvinga till sig sex från exfrun genom att hota att avslöja saker om henne för andra. Han ska ha skrivit de hotfulla sms-meddelandena när han befann sig utanför kvinnans lägenhet och uppmanat henne att släppa in honom.

Trots det som hänt under våren beslutade sig Järfällabon och exfrun att träffas ihop med barnen på morsdag. De bodde då allihop över hos barnens mormor och morfar, men helgen ska ha urartat när Järfällabon började dricka och därefter blev aggressiv. Mannen ska bland annat ha knuffat omkull exfrun och tagit struptag på henne.

Järfällabon ska också ha gett sig på sin svärmor som försökte gå emellan och misstänks även för att dagen efter ha slagit sönder sin svärfars bil. Flera grannar blev vittne till bråket och även denna gång kallades polis till platsen.

Förföljer exfruns jobbarkompis

Järfällabon är även åtalad för ofredande och olaga hot mot en manlig jobbarkompis till exfrun. Järfällabon ska i svartsjukt raseri ha skickat ett stort antal kränkande meddelande. Han ska också mitt i natten ringt på arbetskamratens bostad i Kallhäll samt kastat saker mannens på hus.

Järfällabon nekar

Järfällabon har i förhör med polisen nekat till anklagelser om att ha misshandlat och dödshotat sin exfru. Mannen förnekar också att han har misshandlat sin svärmor under bråket i hallen på morsdag, men han har medgett i förhör att han knuffade till svärmodern för att komma därifrån.