Stort intresse för vintercykling i Järfälla. Foto: Mostphotos

Järfälla vill locka ännu fler till vintercykling

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Nu drar kommunens projekt igång som ska öka intresset för vintercykling. Många har redan hört av sig och undrat när det går att anmäla sig och nu är det alltså dags. Genom att ingå i projektet bidrar du också till att förbättra cykelvägarna kommunen. – Vi tar med oss alla synpunkter, säger projektledare Joanna Saber.

  • Publicerad 09:55, 19 okt 2018

Nu är årets kampanj för fler vintercyklister i kommunen igång.

Förra året blev intresset så stort att kommunen i år ger 50, istället för 40, cyklister möjligheten att ingå i projektet. Joanna Saber är projektledare.

– Förra året var det ett projekt som vi drog igång så sent som i november, men det blev så lyckat och populärt att vi nu satsar ännu mer, säger hon.

Gratis dubbdäck

Anmäler du dig till projektet får du vinterdäck monterade på cykeln, helt gratis. Du får också en rad tillbehör som till exempel reflexväst och cykellampor. Dessutom får du tillgång till en app där du dels kan föra dialog med alla i projektet, men också ge synpunkter på cykelbanorna.

– Vi tar med oss alla synpunkter i arbetet med att förbättra cykelbanorna, det som kräver större investeringar kan ju ta lite tid. När det gäller snödriften blir ju återkopplingen däremot mer direkt.

Det är alltså ett projekt som inte bara ska få fler att resa hållbart, både för miljön och hälsans skull. Det är också ett projekt som ska göra cykelvägarna bättre i kommunen.

Motiverar andra kommuner

Förra året var det tre kommuner i länet som var med, nu är det ytterligare 13.

– Vi ingår i ett resenätverk har nu motiverat många fler kommuner att vara med, det är jätteroligt, säger Joanna.

Anmälningen för intresserade cyklister öppnade igår men redan innan den drog igång har många hört av sig och undrat när det är dags.

– Det är ett stort intresse, det är väldigt roligt, säger Joanna.