Kalendergäng. Ordningsvakterna Dennis och Sussi, kommunpolis Ida Dehnisch och kommunens trygghetssamordnare Anna Tatarovic Björklund. Foto: Patrik Rickemo

Järfälla får julkalender i trygghetens tecken

För att uppmärksamma invånarna på det trygghetsarbete som pågår lanserar kommunen och polisen i Järfälla en digital julkalender.

  • Publicerad 17:01, 27 nov 2020

"Trygghetskalendern" kommer att finnas tillgänglig på Instagram, både på kontot Polisen Järfälla och på det relativt nya Trygg i Järfälla kommun.

Enligt kommunpolis Ida Dehnish är julkalendern en följd av att de inte kan träffa folk som vanligt på grund av pandemin.

– Vi hoppas också kunna liva upp den något tråkiga och annorlunda tillvaron, säger hon.

Det ligger i sakens natur att Ida inte vill säga så mycket om kalenderns innehåll – mer än att det mestadels blir rörligt material.

– Inom polisen kommer vi att lägga upp dem som "Instastories", en händelse varje dag som en lucka.

Vad vill ni att man ska känna när man tar del av kalendern?

– Glädje, hoppfullhet och inspiration.

Tidigare i höst drogs en annan satsning i gång: trygghetstisdagar, där representanter från polis, kommun, Järfällahus och brandkår vandrar runt i kvarteren och snappar upp vad som behöver göras ur ett trygghetsperspektiv.

– Vi vill trycka på att vi vill jobba för medborgarna och det är jättesvårt när vi inte kan jobba fysiskt. Därför vill vi visa upp vad vi gör, säger Ida Dehnish.